GALA magasin
You Are Reading
”Vår tredje säsong av Heder kommer att bli sjukt spännande”
0
Film & TV

”Vår tredje säsong av Heder kommer att bli sjukt spännande”

Heder

Viaplays originalserie Heder har blivit en tittaruccé och skapat stort engagemang hos publiken. Under våren hade den andra säsongen premiär och toppade återigen Viaplays lista över mest sedda serier. Nu är det klart att Heder kommer tillbaka med en tredje säsong. Inspelningarna börjar efter sommaren där Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Eva Röse och Anja Lundqvist åter är tillbaka i huvudrollerna som delägare på advokatbyrån Heder.

– Vår serie har ett tydligt existensberättigande och vår publik har överöst oss med kärlek, så vi ska göra allt vi kan för att förvalta detta förtroende från Viaplay och publiken och göra en hållkäften-säsong, säger Alexandra Rapaport.

Heder

Fyra starka kvinnor med ett tydligt mål men ett tvivelaktigt förflutet. Och de är redo att gå över lik i sin kamp för rättvisa. Nour, Janni, Elin och Karin på advokatbyrån Heder är målsägandebiträden som kämpar för utsatta kvinnors upprättelse och att sexualbrott tas på större allvar. Båda säsongerna av Heder har skördat stora framgångar på Viaplay och väckt ett enormt engagemang hos publiken. Skådespelarna Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius har sällan fått ett sådant gensvar från tittarna som genom Heder. Det bär de med sig till den tredje säsongen.

– Att få göra ytterligare en säsong av Heder är ren glädje! Våra tittare motiverar oss att jobba hårdare än någonsin. Den respons vi fått har återigen satt eld på glöden. Säsong tre kommer att bli nervpåfrestande spännande och förfärande aktuell. Jag är så tacksam för förtroendet från NENT och från våra tittare som vill ha mer Heder, säger Julia Dufvenius.

Den tredje säsongen utspelar sig 18 månader efter den förra och inleds brutalt med ett omskakande terrorattentat kopplat till incels. Incelrörelsen har på senare år blivit ett växande hot. Incel är en förkortning av ”involuntarily celibate” eller ”ofrivilligt celibat” och är en våldsbejakande person som inte är sexuellt aktiv med ett uppbyggt hat mot kvinnor.

Insatserna höjs och hotbilden mot kvinnor i allmänhet och Heder i synnerhet skruvas upp dramatiskt. De fyra vännerna från juristlinjen i Uppsala utsätts för ännu större fara och personliga dilemman som både söndrar och förenar. Hur mycket tål vänskapen och lojaliteten när hemligheter och lögner kommer till ytan? Elin, Karin, Janni och Nour gör allt för att lämna händelserna i föregående säsong bakom sig men det visar sig vara svårare än de trott.

– Jag är stolt över och förväntansfull inför vår tredje säsong, som kommer bli sjukt spännande! Vår serie har ett tydligt existensberättigande och vår publik har överöst oss med kärlek, så vi ska göra allt vi kan för att förvalta detta förtroende från Viaplay och publiken och göra en hållkäften säsong, säger Alexandra Rapaport.

Inspelningarna av Heder inleds i höst och den tredje säsongen beräknas ha premiär 2022 på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Den andra säsongen kommer även ha premiär på TV3 i höst. Heder byggs på en idé av Sofia Helin som utvecklats av Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius. Likt tidigare säsonger är de även exekutiva producenter. Heder produceras av Bigster med Calle Jansson som producent och tredje säsongen regisseras av Joakim Eliasson.

– Heder är verkligen en serie som gjort avtryck och känns skrämmande aktuell säsong efter säsong. Det jobbet kvinnorna gör både i serien och utanför behövs och därför känns det viktigt att kunna bjuda tittarna på ännu mer Heder. Utan att avslöja för mycket kommer den tredje säsongen ha en mer nordisk prägel vilket känns mycket relevant, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

Foto: Johnny Wohlin/Viaplay