GALA magasin
You Are Reading
Vackra Victorias tredje och sista dag i Italien
0
Kungligt

Vackra Victorias tredje och sista dag i Italien

Kronprinsessan Victoria

Den 18–20 oktober var kronprinsessan Victoria och prins Daniel på ett besök i Italien tillsammans med statsrådet Anna Hallberg och en svensk handelsdelegation. Italien gör just nu stora satsningar för att återstarta landet efter pandemin. Kronprinsessparets resa i Italien genomfördes tillsammans med svenska företag som besökte Rom och Turin för att knyta kontakter och erbjuda tjänster inom bland annat digitalisering och grön omställning

Igår besökte kronprinsessan, som var ursnygg i helgrå outfit med matchande smycken och skyhöga klackar, och prins Daniel flera olika verksamheter i Turin i norra Italien. På morgonen besöktes fordonskoncernen Stellantis produktionsanläggning för Fiat 500. Under besöket fördes samtal mellan svenska företag och Stellantis. Kronprinsessan, Prins Daniel och statsrådet med flera fick också en förevisning av produktionsanläggningen.

Kronprinsessan Victoria

Senare under förmiddagen besökte Kronprinsessan, ambassadören och utvalda svenska företag SKF:s produktionsanläggning för kullager utanför Turin. Svenska SKF är en stor arbetsgivare och har en viktig roll som leverantör till den italienska bilbranschen.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan och ambassadör Björklund besökte SKF i Turin.

Prins Daniel närvarade under förmiddagen i ett seminarium på Turins tekniska universitet. Under seminariet diskuterades hur Sverige och Italien kan samarbeta för en grön omställning i transportsektorn. Chalmers tekniska högskola och svenska företag deltog i seminariet.

Kronprinsessparet

Dagen i Turin avslutades vid en nätverkslunch, under SKF:s värdskap, där de svenska och italienska aktörerna kunde samtala och fördjupa förmiddagens diskussioner om gemensamma utmaningar och samarbetsmöjligheter.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA