GALA magasin
You Are Reading
Vackra Victoria vid Nordiska museets & Skansens Vänners årssammankomst
0
Kungligt

Vackra Victoria vid Nordiska museets & Skansens Vänners årssammankomst

Kronprinsessan Victoria

Vad härligt att få se vår vackra kronprinsessa representera IRL istället för digitalt. Idag deltog kronprinsessan Victoria vid Nordiska museets och Skansens Vänners årssammankomst som ägde rum i Skånska gruvan på kungliga  Djurgården. När kronprinsessan klev ur baksätet i bilen bar hon ett munskydd som matchande dagens outfit men som hon strax tog av för att hälsas välkommen av Skansenchefen John Brattmyhr, styresmannen för Nordiska museet, Sanne Houby-Nielsen och ordförande Sten Tegnér.

Årssammankomsten inleddes med att vice ordförande hälsade välkomna och inledde årsmötesförhandlingarna. Sammankomsten avslutades med att John Brattmyhr och Sanne Houby-Nielsen gav en sammanfattning kring sina respektive verksamheter under den rådande covid-19-pandemin. Se även filmklipp nedan.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria

Nordiska museets och Skansens Vänner
Vänföreningen bildades 1918 och syftet är att stödja, främja och sprida kännedom om de båda institutionernas verksamhet. Föreningen är ideell och verkar i museigrundaren Artur Hazeliuslänk till annan webbplats anda. Hans motto var ”känn dig själv” med innebörden att människan förstår sig själv utifrån sin historia.

Överskottet i föreningen går till att stödja projekt vid Skansen och Nordiska museet samt för inköp till samlingarna.

Kronprinsessan är medlem och förste hedersledamot av vänföreningen sedan 1997.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA