GALA magasin
You Are Reading
TV-kväll i ny tappning med rekordmånga artister och profiler
0
Film & TV

TV-kväll i ny tappning med rekordmånga artister och profiler

Tillsammans mot cancer

Den 11 januari sänder TV4 den livsviktiga galan ”Tillsammans mot cancer”, som i samband med Cancerfondens 70-årsjubileum 2021 programleds av Tilde de Paula Eby. På grund av rådande pandemi kommer galan genomföras utan publik, men med uppbackning från många folkkära profiler och artister. Hela Sverige kommer att engageras när galan för första gången direktsänds från Blå Hallen i Stockholms stadshus och tittarna får möjlighet att sluta upp i kampen mot cancer genom att bli månadsgivare till Cancerfonden.

– Jag tar min uppgift att leda kvällen på största allvar eftersom cancerforskningen verkligen gör skillnad! Den ger oss hopp, tro och framförallt räddar den liv. Och alla som har ett cancerbesked i sin närhet, eller drabbats själv vet, att när livet förändras så plötsligt så landar vi nästan alla i samma önskan – mer tid med dem vi älskar, säger Tilde de Paula Eby.

En minnesvärd kväll väntar med musik från Benjamin Ingrosso, Helen Sjöholm, Tove Styrke, Newkid och The Ark, som gör sitt första gemensamma tv-framträdande på länge. Fler profiler sluter upp under kvällen, som Erik Haag och Lotta Lundgren, Anders Öfvergård, William Spetz och Marianne Mörck. De ställer tittarnas frågor till forskare och gör en tillbakablick som visar de viktiga resultat som uppnåtts under de 70 år som Cancerfonden funnits, samt en kittlande framtidsvision, som undersöks av Erik Haag och Lotta Lundgren. Vi får också ta del av gripande berättelser, hoppfulla resultat och inspirerande exempel på hur vi tillsammans kan bidra till kampen mot cancer.

Vid Tildes sida kommer Keyyo peppa och uppdatera tittarna på engagemanget runt om i Sverige. Under kvällen kommer man även kunna ringa in till en telefonpanel med kända profiler som tar emot samtal från blivande månadsgivare.

– I år blir det en annorlunda gala, men med samma viktiga uppgift, att få så många nya månadsgivare som möjligt, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed-Kågström. Våra givare är helt avgörande för att bidra till nya upptäckter och genombrott inom forskningen som leder till att färre drabbas och fler överlever cancer. Jag hoppas att många vill vara med oss under årets viktigaste TV-kväll.

Tillsammans mot cancer direktsänds måndagen den 11 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Foto: Magnus Ragnvid