GALA magasin
You Are Reading
Tre besök på en dag för Kronprinsessparet
0
Kungligt

Tre besök på en dag för Kronprinsessparet

Kronprinsessparet

Idag besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Polarbröds nya fabrik i Älvsbyn, Hybrits pilotanläggning i Luleå samt Luleå hamn. Stämningen såg ut att vara på topp hela dagen och vårt ambitiösa  kronprinsesspar fick klä sig i olika skyddsutrustningar under besöken. 

Polarbröd
Hösten 2020 uppstod en brand som totalförstörde Polarbröds fabrik i Älvsbyn. Efter ett drygt år av återuppbyggnad invigde Kronprinsessan i dag den nya fabriken. I samband med ceremonin fick Kronprinsessan och Prins Daniel en visning av det nya bageriet.

Kronprinsessparet vid Hybrit-initiativets pilotanläggning. Hybrits pilotanläggning ägs gemensamt av SSAB, LKAB och Vattenfall och byggdes med stöd från Energimyndigheten.

Hybrit i Luleå
På eftermiddagen besökte Kronprinsessparet Hybrits pilotanläggning i Luleå. Målet med Hybrit är att skapa en helt fossilfri värdekedja från gruva till färdigt stål, med fossilfri pellets, fossilfri el och vätgas.

Luleå hamn
Dagen avslutades i Luleå hamn som är Sveriges tredje största transporthamn. Ombord på Vilja, en av världens modernaste bogserbåtar, fick Kronprinsessparet möjlighet att från vattnet se och ta del av bygget av en ny hamnplan. De nya landytorna på 750 000 kvadratmeter kommer ge plats åt en ny logistikpark med mer lagringsytor och utbyggd infrastruktur, men också nya näringslivssatsningar och industrietableringar.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA