GALA magasin
You Are Reading
”Tomten är far till alla barnen” blir teater
0
Musik & Teater

”Tomten är far till alla barnen” blir teater

För första gången någonsin sätts den hyllade och folkkära filmen ”Tomten är far till alla barnen” upp på en teaterscen med några av Sveriges mest välkända skådespelare. Premiär blir det på Cirkus stora scen i Stockholm den 15 november 2024.

”Tomten är far till alla barnen” hade biopremiär för 25 år sedan och den har med åren blivit en svensk filmklassiker. Den populära kultfilmen tar nu ett efterlängtat kliv ut på teaterscenen. Vi får följa en kaotisk julafton där Sara (Liv Möjnes) bjuder in sina före detta män och deras nya familjer för att fira med hennes motsträviga sambo, Janne (Linus Wahlgren). Det som, enligt Sara, skulle ha blivit en kärleksfull och traditionsenlig högtid utvecklas snart till en komisk röra där hemligheter avslöjas och överraskningar avlöser varandra.

– Jag har längtat tillbaka till scenen och är väldigt glad att jag ska få dela den med denna ljuvliga ensemble! Historien är en klassiker i juletid så det känns som ett paket både till mig själv och publiken att nu ta den vidare till Cirkus, säger Eva Röse.

I huvudrollerna ser vi Liv Mjönes, Linus Wahlgren, Eva Röse, Fredrik Hallgren, Julia Dufvenius och Magnus Betnér. I ensemblen återfinns även flera kända namn så som Maia Hansson Bergqvist, Jakob Setterberg, Anton Lundqvist, Clara Henry och Inez Dahl Torhaug.

Som en hyllning till den ursprungliga filmen har regissören Rikard Bergqvist tillsammans med Monica Rolfner, upphovskvinnan till filmen, arbetat fram manus för teaterscenen som i stora drag återspeglar filmen men som även innehåller helt nya inslag.

– Publiken kan förvänta sig allt som den folkkära filmen har plus mycket, mycket mer. Ett överdådigt julfirande med igenkänningar, skämskuddar och skratt som fastnar i halsen, spetsat med musik, sång och dans. Vi är väldigt glada att Monica låter oss göra en hejdlös teaterfest av den genom tiderna mest älskade svenska julfilmen, säger Rikard Bergqvist, regissör.

”Tomten är far till alla barnen” har premiär 15 november 2024 på Cirkus Arena i Stockholm.

Biljetter och mer info hoittar du här: http://tomtenteater.se

Foto: Lifeline entertainent