GALA magasin
You Are Reading
Tack för senast – romantiskt & stjärnspäckad komedi
0
Film & TV

Tack för senast – romantiskt & stjärnspäckad komedi

Inspelningarna är i gång för Viaplays nya originalfilm Tack för senast! – en fartfylld romantisk komedi om den 37-åriga sjuksköterskan Klaras (Lisa Carlehed) jakt på kärlek och lycka. Filmen produceras av Miso Film och i rollistan syns Oscar Töringe, Christian Hillborg, Liv Mjönes, Johannes Bah Kuhnke, Felice Jankell och Madeleine Martin. Tack för senast! regisseras av Moa Gammel och har premiär på Viaplay senare i år.

Efter de lyckade långfilmssatsningarna Suedi, Catwalk, Orca, och Glaciär samt kommande Hilma och Stockholms blodbad släpps nu Viaplays nästa originalfilm. Tack för senast! är en berättelse om ett kompisgäng där sjuksköterskan Klara står i centrum. Hon är den ständiga singeln som längtar efter den stora kärleken. Frågan är bara om det perfekta förhållandet finns, eller om det är en myt? Filmen berättas genom nio kapitel som alla utspelar sig vid olika fester och högtider.

– Högtider är väldigt tacksamma att göra på film för att så mycket står på spel där relationer och känslor dras till sin spets. Att få regissera en film som BARA utspelar sig på fester i ett kompisgäng är därför ett riktigt drömprojekt och dessutom med en fantastisk ensemble. Min ambition är att göra en eskapistisk och visuell film som både ska få publiken att skratta och gråta, säger Moa Gammel.

Lisa Carlehed och Oscar Töringe.

Huvudrollen Klara spelas av Lisa Carlehed som Guldbaggenominerades och hyllades för sin roll som Kristina i Utvandrarna.

– Jag är så glad och stolt och över att få spela Klara i Tack för senast! Jag är omringad av fullständigt fantastiska medspelare, detta är verkligen en ensemblefilm! Att få porträttera Klara med all sin osäkerhet och charm är ett privilegium och jag älskar att Moa Gammel har gett estetiken och musiken så stor plats i filmen, säger Lisa Carlehed.

Oscar Töringe spelar karaktären Victor som Klara dras till i filmen. Oscar har gjort succé i Tunna blå linjen.

– Det känns otroligt kul att få vara en del av den här spännande ensemblen. Karaktären Victor är något av en outsider, sådant kan ju i vissa fall kännas påklistrat och tillgjort och det stämmer kanske till viss del på honom men han försöker nog egentligen bara hitta sin väg genom livets snår precis som alla andra, säger Oscar Töringe.

Inspelningen är i gång i Stockholm och premiären är planerad till senare i år på Viaplay.

– Vi är väldigt stolta över att få göra denna film som vi tror kommer att väcka mycket känslor. Det är en varm, rolig och tankeväckande historia med ett fantastiskt team både framför och bakom kameran som vi är övertygade om kommer att hitta sin plats i våra Viaplay-tittares hjärtan, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group.

Filmen har en stjärnspäckad rollista med Lisa Carlehed (Utvandrarna), Oscar Töringe (Tunna blå linjen), Christian Hillborg (En del av mitt hjärta), Liv Mjönes (The Holiday), Johannes Bah Kuhnke (Jägarna), Felice Jankell (Snabba cash), Madeleine Martin (Lea), Anna Granath (Folk med ångest), Kristofer Kamiyasu (The hitman´s wife´s bodyguard) och Line Verndal (Ragnarok).

Foto: Viaplay/Robert Eldrim