GALA magasin
You Are Reading
Succéprogrammet ”Det sitter i väggarna” kommer tillbaka
0
Film & TV

Succéprogrammet ”Det sitter i väggarna” kommer tillbaka

Det sitter i väggarna

Populära tv-programmet ”Det sitter i väggarna” kommer tillbaka. Erika Åberg och Rickard Thunér står redo att ta sig an nya hus och historier och inspelning sker under våren 2022. Premiären är planerad till hösten samma år och vi söker nu medverkande till den kommande säsongen.

– Jag blev överlycklig när jag fick beskedet om att det blir en säsong av Det sitter i väggarna även 2022! Jag vet att det finns många husägare som vill ha hjälp i byggnadsvårdandet och som är nyfikna på historien om sin bostad, så det känns fint att kunna fortsätta att hjälpa till. Hållbarhet och reflektioner över historien sitter i programmets DNA – och tittarnas engagemang visar att det är betydelsefullt, säger programledaren Erika Åberg.

Richard Thunér fortsätter,

– Att våra tittare gick från ord till handling, kämpade för att hålla oss kvar och sedan verkligen har tittat på det vi har gjort visar hur starkt formatet är och hur väl det passar in i vår samtid. Snart får vi djupdyka i några nya hus och historier. Can’t wait!

Publikens kärlek till programmet och publiksiffrorna för årets säsong både linjärt och i Play visar verkligen vägen för ytterligare en säsong av Det sitter i väggarna. Det är härligt när historia, kultur och starka berättelser om oss människor förenas på det sätt det gör i ”Det sitter i väggarna”, säger Micael Lekberg, programchef SVT Malmö.

Vi söker nu nya hus att berätta om till den kommande säsongen. Sitter just du på ett hus som även har en spännande historia? Tveka inte, utan sök direkt till ”Det sitter i väggarna” på medverka.svt.se

Den åttonde säsongen av ”Det sitter i väggarna” spelas in under våren 2022 och sänds senare samma höst.

Det sitter i väggarna

Programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér hjälper nyfikna ägare att lära känna sitt hus och dess förflutna. Rickard guidar oss genom de levnadsöden som en gång utspelat sig i bostaden och Erika reder ut husets byggnadshistoria. Hon hjälper dessutom ägarna att restaurera något i bostaden på ett varsamt och hållbart sätt. En ny säsong med gripande människoöden, fantastiska möten, mystik och inspirerande hem.

Foto: Maria Rosenlöf /SVT