GALA magasin
You Are Reading
Stjärnspäckad rollista i Viaplays nya thrillerserie
0
Film & TV

Stjärnspäckad rollista i Viaplays nya thrillerserie

Linus Wahlgren

I höst är det premiär på Viaplay för ”Max Anger – With one eye open”, thrillern som baseras på den bästsäljande trilogin av Martin Österdahl. Adam Lundgren och Evin Ahmad spelar huvudrollerna och får sällskap av stjärnor som Joel Spira, Johan Rheborg, Linus Wahlgren, Malin Crépin och litauiska stjärnskottet Ieva Andrejevaitė.
– Jag älskar tiden denna serie utspelas i och jag drogs verkligen till min karaktär. Det fanns många lager hos honom och han är ett bra exempel på att goda intentioner inte alltid behöver leda till goda saker. Detta, kombinerat med ett fantastiskt team rakt igenom, är något jag är jätteglad över att få ha varit en del av, säger Joel Spira.

Johan Rheborg

Viaplays nya originalserie är baserad på de bästsäljande böckerna om Max Anger med Adam Lundgren, Evin Ahmad och Ieva Andrejevaitė i huvudrollerna. Thrillern i åtta delar har premiär i höst på NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Norden, Polen och Baltikum. Rollistan är fullspäckad med välkända ansikten där skådespelarna Johan Rheborg (Partisan, Orca), Joel Spira (Tjockare än vatten, Snabba Cash), Linus Wahlgren (Partisan, Storm på Lugna gatan) och Malin Crépin (Annika Bengtzon, When the Dust Settles) kommer att spela några av de större birollerna i serien.

– Bland det absolut roligaste och mest givande med att spela Sarah i den här produktionen var hur vi byggde upp livet på det fiktiva konsultbolaget Vektor. Att jobba med min motspelare Johan Rheborg var en ren fröjd från början till slut, och ensemblen var genomgående fantastiska att arbeta med. Toppencast om jag får säga det själv, och det får jag ju eftersom ni frågade, säger Malin Crépin.

Adam Lundgren

Max Anger (Adam Lundgren) är den före detta militären som äntligen hittat kärleken i den ryska kollegan Pashie (Evin Ahmad). Men när Pashie plötsligt försvinner spårlöst i Sankt Petersburg ger sig Max iväg för att söka efter henne och det blir en jakt som leder honom till upptäckten av en konspiration som kan förändra världsordningen. Det visar sig snart att det dessutom finns en personlig koppling till hans egen väl dolda historia. Till sin hjälp har Max den lokale taxichauffören Mira (Ieva Andrejevaitė) som från början ofrivilligt dras in i allt men som till slut är lika involverad som Max, och tillsammans måste de hitta Pashie innan det är försent att stoppa konspirationen.

– Att jobba med den här serien har varit en otrolig upplevelse, med oväntade vändningar, galen action, rörande stunder och förstås de bästa motspelarna och det bästa filmteamet. Att skapa och forma karaktären Mira var en utmaning och en ära – jag älskar att hon är tuff, jordnära, passionerad och känslig på samma gång. Det här projektet har definitivt hjälpt mig att växa som skådespelare och som person, säger Ieva Andrejevaitė.

Johan Rheborg

Thrillerserien baseras på första boken i triologin av författaren Martin Österdahl med Adam Lundgren (Vår tid är nu, Torka aldrig tårar utan handskar), Evin Ahmad (Dröm vidare, Tsunami) och Ieva Andrejevaitė (Emilija, Berlin Station) i huvudrollerna. I övriga roller syns bland andra de internationella skådespelarna Reimo Sagor (Hamilton), Alexander Rapoport (The Americans), David Bertrand (Killing Eve), Margarita Žiemelytė (Ekskursante), Nikolaj Antonov (Dirigenten) och de svenska skådespelarna Hannes Fohlin (Vår tid är nu), Per Ragnar (Låt den rätte komma in), Tina Pour Davoy (Sjukt Oklar), Annika Hallin (Hamilton) med flera.

Foto: Gintare Uztupyte / Viaplay Sverige