GALA magasin
You Are Reading
Stjärnornas PT: Så får du Victorias superarmar
0
GALA tipsar Kungligt

Stjärnornas PT: Så får du Victorias superarmar

Kronprinsessan Victorias vältränade armar har varit i fokus i både svensk och utländsk press senaste tiden. Inte minst i och med kronprinsessans vackra galaklänningar med bara armar. Kanske inte så konstigt att Victoria håller sig i bra form med tanke på att hon är gift med sin före detta personlige tränare, men även som kunglighet måste man jobba hårt för att nå resultat. Vi är många som inspireras av kronprinsessans vältränade kropp och kanske framför allt av Victorias snygga armar. GALA kontaktade därför kändistränaren David ”D-Flex” Seisay för att få råd och tips hur man kan få Victorias superarmar.

Många har reagerat på kronprinsessan Victorias vältränade armar, antar att du som personlig tränare också har gjort det? 

– Ja, hon ser fantastiskt ut! Kronprinsessan ser ut att må väldigt bra. Hon är både feminin och samtidigt stark och vältränad. Imponerande, säger David ”D-Flex” Seisay som tränar många kändisar. Framför allt skådespelare som behöver komma i form inför en roll.

Vad kan du ge för tips till oss som också vill få snygga armar till sommaren 2024?

– Jag rekommenderar framförallt styrketräning i kombination med högintensiv konditionsträning. Tjejer är oftast rädda för att lyfta för tunga vikter, men som man ser på kronprinsessan så är jag säker på att hon har tränat kontinuerligt med motståndsträning. Sedan är kosten självklart avgörande.

David Seisay
David ”D-Flex” Seisay driver boutiquegymmet D-Flex Studios på Östermalm i Stockholm.

Vilka övningar bör man göra på gymmet?

Basövningar som till exempel:
1. Latsdrag
2. Hantel eller maskinpress för axlarna
3. Bänkpress med stång
4. Triceps-extensions med rep
5  Bicepscurl med hantlar
Ytterligare bra tips är att köra antigen hopprep/battlerope eller Kettlebell svings 30 sekunder mellan varje övning

David Seisay

Hur ofta?

– Beroende på hur man lägger upp sina pass. Om man kör helkroppspass 2-3 dagar i veckan.

Om man inte har råd eller vill gå på gym, vilka övningar kan man göra hemma?

– Samma övningar fast med enbart hantlar, stång och gummiband.

Måste man äta något speciellt kost också eller räcker träningen för att få snygga armar?

– Absolut! Rent balanserad kost med lagom kolhydrater & hälsosamma fetter & protein. Mycket grönt och vatten!

Du har öppnat ett nytt boutiquegym på Östermalm – D-Flex Studio –  i Stockholm. Finns det platser kvar för den som vill börja?

– Absolut! Det är en fantastisk lokal med både PT-pass och även små gruppträningar med specialinriktning till just sådana program till kvinnor.

Måste man vara kändis för att anlita dig eller bli medlem? 

– Nej, men trevlig och målmedveten är ett måste.

Johan Marenius Nordahl och David Seisay
Här tränar David Johan Marenius Nordahl inför polisrollen i ”Jägarna 2”.

Du har ju tränat många skådespelare inför stora roller. Kan du avslöja någon som du tränar just nu och inför vilken roll i såna fall?

– Under 2023 har jag bland annat tränat Christopher Wagelin och  Sverrir Gudnason som har huvudroller i nya Ronja Rövardotter.  Jag även tränat Alexander Abdallah inför sin nästa huvudroll och även Edvin Ryding till sin nya roll som jag tyvärr inte kan avslöja.

David Seisay, Erik Enge

David ”D-Flex” Seisay var även den som hjälpte Sverrir Gudnason att bygga muskler och få den fysik som rollen krävdes i rollen som Björn Borg i filmen med samma namn. På endast tolv veckor fick han den helt otränade Sverrir att se ut som Björn Borg i högform och han även har tränat Mikael Persbrandt inför ”Hamilton – i nationens intresse” (det var då ”Superkroppen” myntades) Gustaf Skarsgård inför ”Utvandrarna”, Adam Pålsson inför ”Young Wallander”, Evin Ahmad inför ”Snabba Cash 2” Johan Morenius Nordahl inför ”Jägarna Säsong 2”, Adam Lundgren inför ”Max Anger” med flera.

Får du en viss tid på dig när en skådespelare måste komma i form till en roll till exempel?
– Det är alltid tidspress. Ibland är det bara sex veckor, men nu för tiden får jag oftast god tid på mig att bygga deras kroppar.

Vem har varit den största utmaningen?
– Handen på hjärtat måste jag säga att skådespelarna har väldigt lätt att fokusera under tiden att komma in i rollen. Jag får alltid fantastiska resultat med dem för jag får alltid 100% från dem på gymmet. Men största utmaningen var Joakim Nätterqvist inför ”Arn Tempel Riddaren”. Jag hade bara fem veckor på mig att får ner honom 12 kg och dessutom bygga en atletisk super kropp. Men vi fick till det!

Evin Ahmed
Här tränar David skådespelerskan Evin Ahmed. Senast aktuell i populära Netflix-serien ”Who is Erin Carter”

David ”D-Flex” Seisay, PT och artist:

Född: I Skåne, uppvuxen i New York. Bor i Stockholm.

Familj: Sambon Beata, två barn och två bonusbarn.

Aktuell med: PT åt flera kända skådespelare och artister.

I boken ”Träna med D-Flex: stjärnornas PT” kan du få mer tips och se mer utförligt hur man gör övningar för att få lika snygga armar som kronprinsessan Victoria.

Foto: Press och Swedish Press Agency