GALA magasin
You Are Reading
Sportlegenden Arne Hegerfors har gått bort
0
Uncategorized

Sportlegenden Arne Hegerfors har gått bort

Arne Hegerfors, en ikon inom sportskommentering och en älskad personlighet inom den svenska medievärlden har lämnat oss. Med sin karakteristiska röst och passion för sport skapade han minnen och ögonblick som kommer att leva kvar i våra tankar.

Arne började sin karriär inom journalistiken redan i unga år.  Genom åren täckte han otaliga evenemang, från lokala fotbollsmatcher till internationella mästerskap. Det var också i rollen som sportkommentator som Arne verkligen blommade ut och blev en av de mest älskade rösterna i svenska hem. Med sitt unika sätt att kombinera humor, kunskap och kärlek till spelet skapade han en nära koppling till tittarna. Hans minnesvärda uttryck och spontana kommentarer  blev en del av svensk kultur och något som folk skrattade åt och citerade om och om igen.

Arnes entusiasm sträckte sig även bortom sportvärlden. Han var känd för sitt hjärta av guld och sitt engagemang för välgörenhet. Genom åren stödde han olika välgörenhetsprojekt och arbetade för att göra världen till en bättre plats. Arne var även ambassadör för Hjärt- och Lungfonden efter att han inom loppet av ett halvår drabbades av både hjärtinfarkt och stroke. Det var på målsnöret att Sveriges mest folkkäre sportkommentator klarade sig den gången.

Under natten till måndagen den 29 januari somnade Arne Hegerfors in i sitt hem. Vid sin sida hade han frun Kerstin och familjen.

– Han fick ett fint avslut, säger Kerstin Hegerfors till Expressen.

Arne Hegerfors arv lever vidare i de många minnen och ögonblick han delade med oss genom åren. Han kommer alltid att vara den röst som förmedlade glädje och spänning till generationer av svenska sportfans. Arne Hegerfors, en sann legend, kommer alltid att vara i våra hjärtan och minnen.

Foto: Hjärt och Lungfonden