GALA magasin
You Are Reading
Sommarens konserter på Solliden Sessions
0
Musik & Teater

Sommarens konserter på Solliden Sessions

För fjärde sommaren i rad bjuder Krall entertainment in till fantastiska konserter på Solliden Sessions, från den 11 juli till den 2 augusti, precis vid Sollidens Slott. Här kan du uppleva musiken på ett nära och personligt sätt, omgiven av en unik atmosfär. Ofta tillsammans med några i kungafamiljen som brukar gå på vissa av konserterna under sommarsemestern.

Delar ur kungafamiljen på väg att se Niklas Strömstedts konsert förra sommaren.

Sommarens lineup inkluderar en mångfald av artister såsom Orup, Ellen Krauss, Timbuktu & The Rakiem Walker Project, E-Type, Niklas Strömstedt, musikalkväll med West End-stjärnorna Peter Johansson och Emmi Christensson, Lasse Holm, Dolly Style, Grannen Måns, Viktor Norén och Petter. Datum för respektive artister hittar du här nedan.

Niklas Strömstedt uppträder även på Solliden sessions i år.
Tomas ”Orup” Eriksson kastar sig in i det okända genom att stå helt ensam på scen. Så räkna med en närgången, personlig och avskalad föreställning med bara Orup – hans gitarrer, flygel och låtskatt, samt en och annan anekdot.
Vi känner honom från banden Sugarplum Fairy och State of Sound, från huvudroller i musikalerna ”American Idiot” och den hyllade publiksuccén ”Hair”. Men också från tv-program som TV4:s ”Talang”, där han agerade jurymedlem och i ”Så Mycket Bättre” ihop med brorsan Gustaf. Nu är Viktor Norén tillbaka till Sessions med sitt grymma band.
Martin ”E-Type” Eriksson.
Timbuktu gör entré på Solliden, tillsammans med det begåvade 7-manna bandet The Rakiem Walker Project.
Petter
Dolly Style
Drottning Silvia tillsammans med Lasse Holm som uppträder på Solliden sessions i sommar.

11 juli – Orup

13 juli – Ellen Krauss

15 juli – Timbuktu with The Rakiem Walker Project

16 juli – E-type

17 juli – Niklas Strömstedt

18 juli – Musikalkväll med Peter Johansson och Emmi Christensson

25 juli – Lasse Holm

27 juli – Dolly Style/Grannen Måns

28 juli – Viktor Norén

2 augusti – Petter

Om Soliden sessions
Solliden Sessions är ett annorlunda konsertkoncept med en avskalad, äkta känsla. Här upplever du dina favoritartister under bar himmel i den fantastiska svenska och öländska sommaren.

Scenen ligger vid Sollidens Slotts serveringsställe, Kaffetorpet. Med sin placering vid slottsparkens grindar, precis på gränsen till naturreservatet Slottsskogen, är Kaffetorpet närmast en lyrisk konsertplats. Med anor från 1890 skriver Kaffetorpet ny historia med många av Sveriges mest älskade artister som huvudpersoner.

På Solliden sessions står musiken och publikkontakten i centrum. Utomhusscenen är återhållsamt sparsmakad för att erbjuda en unik och exklusiv upplevelse. Här sitter du som publik mitt i musiken, mitt i gemenskapen, mitt i sommaren.

Kungen tillsammans med kronprinsessparet och prinsparet på Solliden Session förra sommaren.

Foto: SPA, Morgan Norman/Press, Adan Falk Vinter, Karin Törnblom/Press, Privat