GALA magasin
You Are Reading
Smygtitta på ”Heder” som snart är tillbaka!
0
Film & TV

Smygtitta på ”Heder” som snart är tillbaka!

Heder

De är tillbaka – och ingen går säker. Viaplays originalserie Heder slutade minst sagt dramatiskt förra säsongen. Denna gång hamnar de fyra advokaterna i dramatiska situationer när en hänsynslös serievåldtäktsman går lös. Samtidigt som kvartetten brottas med sina privatliv och kämpar för utsatta kvinnor, gör de allt i sin makt för att fortsätta dölja sin mörka hemlighet. Nu släpps den officiella trailern till Heder som har premiär den 25 april på Viaplay.

Nour (Alexandra Rapaport), Elin (Julia Dufvenius), Janni (Anja Lundqvist) och Karin (Eva Röse) har varit vänner sedan juristlinjen och driver nu advokatbyrån Heder där de tar sig an utsatta kvinnors fall. Samtidigt lever de med en ständig oro att deras mörka hemlighet ska komma upp till ytan. I den andra säsongen går en hänsynslös våldtäktsman lös och hans offer tycks kunna kopplas till Heders klienter på ett eller annat sätt. Samtidigt får de tecken på att någon utöver Nours dotter Sandra (Ella Schartner) känner till deras hemlighet från förra säsongen.

– Jag är väldigt förväntansfull inför att vi snart får visa vår hängivna publik den nya säsongen av Heder. Vi har växlat upp på alla plan vad gäller karaktärer, innehåll, spänning och är spot-on i vår nutid, säger Anja Lundqvist.

Nu släpps den officiella trailern till andra säsongen av Heder. Viaplays originalserie har premiär den 25 april med alla åtta avsnitt på en gång. Med tanke på att första säsongen blev en stor tittarsuccé som skapade ett starkt engagemang hos publiken är det nu som uppdukat för binge-tittande.

– Heder gör skillnad. Vi har tittare som hör av sig och berättar att de vågat anmäla efter att ha sett serien, som hämtar kraft i känslan av att bli sedda. Det känns mäktigt. Och det är skrämmande hur rätt i tiden vi ligger med den här premiären när vi ser på vilka strömningar det finns i samhället och hur hela rättsväsendet ifrågasätts, säger Eva Röse.

Heder är skapad efter en idé av Sofia Helin och har utvecklats av Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius samt Eva Röse som också är exekutiva producenter. Olof Spaak är konceptuerande regissör och Anette Sidor avsnittsregissör. Heder produceras av Bigster med Calle Jansson som producent och distribueras internationellt av Eccho Rights.

– Jag är så oerhört stolt över vad vi som medskapare av manus, huvudrollsinnehavare och exekutiva producenter har åstadkommit i Heder säsong två. Jag längtar efter att dela resultatet med vår hängivna publik, säger Anja Lundqvist.

I andra roller är flera kända ansikten tillbaka såsom Björn Kjellman, Kardo Razzazi, Jakob Eklund, Christopher Wollter och Siw Erixon. Bland de nya namnen i rollistan dyker Christopher Jonsson upp i en bärande roll, Peter Jihde i en cameoroll, Zinat Pirzadeh som svärmor och Lars Bethke som psykolog.

Heder säsong två i åtta avsnitt har premiär den 25 april på NENT Groups stremingtjänst Viaplay i Norden och Baltikum.

 

Foto: Johan Paulin