GALA magasin
You Are Reading
Smaka en bit av naturen – med gourmetlakrits
0
Mat & dryck

Smaka en bit av naturen – med gourmetlakrits

Lakrits

Ljusare dagar och fler soltimmar är på väg, vilket även bjuder in till mer tid i naturen. LAKRIDS BY BÜLOW vill uppmuntra alla att utforska mer av den svenska naturen för att hitta nya, lokala smakkombinationer av vildväxande ingredienser. Lakritsproducenten lanserar nu BÆRRIES-kollektionen som består av en bit av den nordiska naturen kombinerat med gourmetlakrits. Medan världen mer eller mindre stängdes ner förra året öppnade naturen upp sina dörrar för oss och erbjöd frisk luft, promenader och en känsla av frihet.

”Sveriges vilda natur har många råvaror som passar bra med lakrits”

Med vår och sommar runt hörnet blommar naturen och i samband med det vill LAKRIDS BY BÜLOW uppmuntra till att utforska de unika smakkombinationer som finns i att hitta i landets skogar.
– Vi måste ut i det fria och utforska, uppleva och smaka på vad naturen har att erbjuda. Sveriges vilda natur har många råvaror som passar bra med lakrits. Bland annat vilda blåbär i skogsbotten, saftiga björnbär och doftande fläder på buskar, och sur och fräsch havtorn längst med kusten.
Detta är ingredienser från naturens skafferi som vi kan ta med oss hem för att utforska i köket. Bär kan kombineras med lakrits på många sätt och förnya upplevelsen av bakverk, sylt eller smoothies.
– Använd fantasin! Och smaka dig fram, säger Francisca Listov-Saabye, smakutvecklare på LAKRIDS BY BÜLOW.

Lakrits

Nordiska smaker

LAKRIDS BY BÜLOW lanserar BÆRRIES-kollektionen i maj, som inspirerar till att använda den lokala naturen och utforska smakkombinationer med lakrits och bär. Kollektionen består av varianterna SEA BUCKTHORN och WILD BLUEBERRY. Som namnet avslöjar består SEA BUCKTHORN av den orangea havtornen, ofta kallad nordisk citron, som sprider sig längs många svenska kuster. Havtorn har en unik smak som ger en färsk
karakteristisk syrlighet i motsats till den söta lakritsen och vita chokladen, som är insvept i ett delikat, krispigt skal av socker. I WILD BLUEBERRY tillför de delikat söta blåbären en mild syrlighet som perfekt balanserar dulcechokladen som svepts runt det söta lakritscentret.