GALA magasin
You Are Reading
Sista delen i Ewa Frölings självbiografiska triologi
0
Boktips

Sista delen i Ewa Frölings självbiografiska triologi

Varför hamnar vi i destruktiva förhållanden? Finns det mönster? Och vad utmärker kärleken som också alltid finns, vid sidan av mörkret? I ”En stare i fickan” utforskar Ewa Fröling frågorna som många delar med henne; vad som får oss att överträda våra gränser och vem man blir av det.
Med ”Moder Liv” debuterade Ewa Fröling som författare. Den följdes av ”Att störa ett väsen”. Med ”En stare i fickan” fullbordar hon sin lyriska självbiografiska trilogi skriven på det kraftfulla och drabbande språk, präglat av såväl humor som svärta, som har blivit henne alldeles egna.

Ewa Fröling
Ewa Fröling är en av våra mest kända och uppskattade skådespelare, med en lång och framgångsrik filmkarriär bakom sig. Bland annat blev hennes insats i en av huvudrollerna i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander en stor internationell succé. Hon har också medverkat i ett stort antal teateruppsättningar på Sveriges mest prestigefyllda scener, såsom Dramaten och Stockholms Stadsteater.

Med Moder Liv debuterade hon som författare år 2021. Hösten 2022 utkom hennes andra bok: Att störa ett väsen och med En stare i fickan (våren 2024) fullbordar hon sin lyriska självbiografiska trilogi där hon gjort nedslag i några perioder i sitt liv.

Foto: Malin Nerby