GALA magasin
You Are Reading
Se filmklipp från omtalade ”Vi barn från Bahnhof Zoo”
0
Film & TV

Se filmklipp från omtalade ”Vi barn från Bahnhof Zoo”

Vi barn från Bahnhof Zoo

Här är första teasern för tyskspråkiga Viaplay-originalet ”Vi barn från Bahnhof Zoo”, en nyproducerad dramaserie i åtta delar om unga människor som söker frihet men går vilse i droger och prostitution. Serien är skriven av Weissensee-författaren Annette Hess och regisserad av Emmyvinnaren Philipp Kadelbach (Generation War). Alla avsnitt av Vi barn från Bahnhof Zoo släpps 28 februari på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.

Viaplay-originalet Vi barn från Bahnhof Zoo är en ny tolkning av Christiane Fs omdebatterade självbiografi om heroinmissbrukande barn, som skapade debatt på 1980-talet genom filmen Vi barn från Bahnhof Zoo (1981). Serien följer sex tonåringar som hamnar snett när de söker vuxenlivets frihet i ett tidlöst Berlin. Huvudrollerna görs av en grupp unga stjärnskott, däribland Jana McKinnon, Lea Drinda, Jeremias Meyer, Michelangelo Fortuzzi, Lena Urzendowsky och Bruno Alexander.

I centrum står Christiane F, som söker sig bort från sin dysfunktionella familj och istället hittar en ny familj i en grupp jämnåriga tonåringar. Tillsammans börjar de utforska Berlins nattliv, med Berlins tågknutpunkt Berlin Zoologischer Garten som mötesplats.

I teasern säger huvudpersonen Christiane F att ”Tågstationer är ganska sorgliga. Ingen vill någonsin stanna här”, en sorts sammanfattning av stämningen i berättelsen. Tonåringarna befinner sig i skarven mellan barn- och vuxenliv där allting känns möjligt, men där också många går vilse i sin rädsla för att förlora barnets oskuldsfulla glädje samtidigt som de åtnjuter den vuxnes obegränsade frihet.

I filmen från 1981 spelade David Bowie både sig själv och stod för delar av soundtracket. Även i den kommande dramaserien kommer David Bowies musik att spela en roll för berättelsen.

Titta på trailern via länken, eller ladda ner den direkt till din dator:
https://youtu.be/CNkpBvig0wc

Vi barn från Bahnhof Zoo består av åtta avsnitt med premiär 28 februari på NENT Groups streamingtjänst Viaplay. Alla avsnitt publiceras samtidigt.