GALA magasin
You Are Reading
Restips till härliga ABBA-destinationer
0
Resor & Hotell

Restips till härliga ABBA-destinationer

Dominikanska republiken

Planerar du din nästa utlandsresa? Till dig som behöver inspiration och är ett stort fan av ABBA – vad passar bättre än att upptäcka världen i den ikoniska popgruppens fotspår? Club Med listar fyra tips på destinationer kopplat till comebacken av vår svenska stolthet ABBA.
Hela 40 år efter att gruppen splittrades så har ABBA nu återförenats och producerat musik som tar med oss på en riktig voyage. Visst associerar man den ikoniska filmen Mamma Mia till de idylliska grekiska öarna i Medelhavet? Men visste du att flera av bandets låttitlar har rötter även i andra länder? Som de franska inslagen i Voulez-Vous och de spanska i Chiquitita och Fernando. Club Med listar därför destinationerna för dig som är sugen på en resa i sann ABBA-style.
– ABBA är utan tvekan ett band som satte Sverige på kartan när de slog igenom. Att de nu gör comeback är något som människor över hela världen hurrar över. Många kopplar nog bandets låtar till vackra sommaröar, kvällar på dansgolvet och romanser vi sent ska glömma. Med våra resmål kan den som vill uppleva en riktig ABBA-semester få möjlighet att göra det tillsammans med hela familjen, säger Estelle Giraudeau, Managing Director Northern Europe, Club Med.

Club Meds fyra tips på ABBA-destinationer:

Frankrike
Längtar du efter avkoppling och att få njuta av solen i europeisk stil? ABBA’s stora hit Voulez-Vous tar oss nämligen till Frankrike och deras heta soldagar i söder. Närmare bestämt tar den oss till den franska regionen Charante-Maritime. Om du vill vara lika fartfylld som låten Voulez-Vous så har resorten La Palmyre Atlantique ett stort utbud av aktiviteter som golf, tennis, segling och mountainbiking. De som är mer sugna på avkoppling välkomnas av det nya området på resorten Les Carrelets. Frankrike på sommaren är helt klart super (trouper).

Dominikanska Republiken
Vill du i stället åka på en längre resa? Då kan den karibiska ö-nationen Dominikanska Republiken vara något för dig. På Club Meds familjevänliga resort Punta Cana finns kilometerlånga vita sandstränder. Perfekt för dig som längtar efter harmoniska promenader i oslagbar natur. Eller som man säger på ABBA och spanska – Andante, Andante. Här kan man också gå en annan typ av promenad – genom dansstilen merengue som är en perfekt aktivitet för alla äventyrslystna Dancing Queens.

Padel

Spanien
Vill du uppelva en stad med en blandning av både gammalt och nytt? ABBAs stora hit Chiquitita tar oss till Medelhavet – en stad i södra Spanien som bjuder på shopping och ett brett utbud av restauranger, barer och fina stränder. Club meds resort i Marbella bjuder på ett medelhavsklimat som du kan åka till året om. För den aktiva tävlingsmänniskan passar en turnering på resortets padelbanor perfekt. Allt eller inget – The Winner Takes It All.

Grekland

Grekland
Den ikoniska filmen Mamma Mia kopplas ofta till de grekiska öarna och giftermålet uppe på berget. Inspelningen ägde rum på den grekiska ön Skiathos. Sydväst om Skiathos ligger den näst största grekiska ön Euboia där Club Meds resort Gregolimano ligger. Precis som i filmen är resortet omringad av olivlundar precis intill stranden och erbjuder aktiviteter som dykning och vattenskidor.

För de som vill njuta av ren avkoppling så finns det plats vid poolen. En semester som passar perfekt för dig som vill förverkliga din Mamma Mia-dröm.