GALA magasin
You Are Reading
Rekordchans för Danny Saucedo
0
Nöje

Rekordchans för Danny Saucedo

Danny Saucedo.  är den enda av årets artister som är invald i Melodifestivalens Hall of Fame, vilket presenterades i finalen 2023, där han valdes in för sina insatser i ”Amazing” och ”In the Club”. Det var just i Eskilstuna 2020 som Hall of Fame instiftades. I årets bidrag ”Happy That You Found Me” har han laddat upp med låtskrivare som tidigare har stått bakom bland andra Aviciis ”SOS” och ”Fade into Darkness” samt Swedish House Mafias ”Don’t You Worry Child” och ”Save the World”.

Favorittippade Danny går nu in och kan försvara de manliga artisterna i årets Melodifestival, som bara har bidragit med en tredjedel av låtarna som har gått vidare hittills. Han fyller 38 år dagen efter deltävlingen.

Danny har samtidigt chansen att bli den som har vunnit flest deltävlingar i Melodifestivalens historia, ett rekord han för närvarande delar med Mariette. Han har slutat på första plats i samtliga av i sina tidigare fyra deltävlingar. Vid en finalplats tar han därmed också rekordet för flest direktkvalificeringar till final i rad och tangerar Sanna Nielsens rekord för flest direktkvalificeringar till final samt går upp på andra plats på listan över flest finalplatser i den moderna Melodifestivalen. Han har dessutom gått direkt till final en gång som låtskrivare, till Molly Sandéns ”Youniverse” (2016), ett bidrag som emellertid inte vann sin deltävling.

Danny ser du tävla i fjärde delfinalen, nu på lördag, SVT kl 20.00.

Foto: Janne Danielsson/SVT