GALA magasin
You Are Reading
Prinsparet i stormöte mot näthat – se bilder!
0
Kungligt

Prinsparet i stormöte mot näthat – se bilder!

Prinsparet

Igår deltog prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Prinsparets stiftelses evenemang #nejtillnäthat 2.0 på Fotografiska i Stockholm. Prinsparets stiftelse hade bjudit in representanter från polis, myndigheter, företag, sociala medieplattformar samt barn och unga för att gemensamt diskutera hur unga i Sverige ska kunna rustas för den digitala världen. Så härligt att se paret tillsammans och framför allt prinsessan Sofia som annars är mammaledig med lille prins Julian.

Prinsparet

Prinsparet
Prinsparet tillsammans med Kim Waller, generalsekreterare i Prinsparets stiftelse.
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia inledningstalade.

I sitt inledningstal sade Prinsessan Sofia bland annat:

”På samma sätt som nätet kan skapa trygghet och göra det möjligt för barn och unga att vara sig själva, kan nätet också skapa otrygghet.

Inte minst i form av kränkningar på nätet – något som i dag tyvärr är del av vardagen för alldeles för många barn och unga.”

Inför dagen hade Stiftelsen även skapat en digital installation på Fotografiska med övningar, tips, lösningar och verktyg för hur alla kan arbeta för ett internet utan hat och mobbning.

Prinsessan Sofia deltog i ett panelsamtal på scen med bland andra polisen Isak Isaksson.

Rundabordssamtal
Under dagen deltog Prinsparet bland annat i rundabordssamtal under vilka de inbjudna gästerna diskuterade olika frågor kring hat och mobbning mot barn och unga på nätet och hur man kan trygga ungas närvaro online.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA