GALA magasin
You Are Reading
Prinsparet ersatte kronprinsessparet för en kväll – se film & fina bilder!
0
Kungligt

Prinsparet ersatte kronprinsessparet för en kväll – se film & fina bilder!

Prinsparet

Kronprinsessparet är sjuka i Covid-19 och sitter i karantän hemma på Haga slott. Friska och pigga är däremot prinsparet som medverkade på galakvällen för demokratin igår kväll. Prinsessan Sofia, som då ryckte in istället för coviddrabbade kronprinsessan Victoria, visade dessutom upp en helt ny frisyr med hellugg.

Prinsparet

På måndagskvällen var det egentligen kronprinsessan Victoria och prins Daniel som skulle ha närvarat vid tillställningen ”Fira demokratin – 100 år” i Annexet, där riksdagen uppmärksammade att det var 100 år sedan de första fem kvinnorna tog plats i riksdagen. Men eftersom kronprinsessparet insjuknat i covid-19 fick prinsessan Sofia och prins Carl Philip gå i deras ställe.

Prinsessan SofiaPrinsessan Sofia

Tusen gäster var till en början inbjudna till den stora galakvällen, men tillställningen bantades ner till 165 gäster efter den ökande smittspridningen. Under kvällen bjöds på en ”musikalisk kunskapsresa” för att skildra vägen till demokrati och fram till i dag. Jill Johnson, Sarah Dawn Finer, och Rebecka Törnqvist deltog i föreställningen.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA