GALA magasin
You Are Reading
Prinsessan Madeleine intar ny roll som vice heders­ordförande för Childhood
0
Kungligt

Prinsessan Madeleine intar ny roll som vice heders­ordförande för Childhood

Prinsessan Madeleine

World Childhood Foundation har informerat att Prinsessan Madeleine blir vice hedersordförande för organisationen. Drottningen grundade Childhood 1999 och är organisationens hedersordförande. Prinsessan Madeleine har arbetat för Childhood i många år och har nu fått frågan från Drottningen om att bli organisationens vice hedersordförande.

Det innebär att Prinsessan Madeleine verkar sida vid sida med Drottningen i frågor rörande Childhood, vilket är en del av den vision som organisationen tagit fram för sin långsiktiga utveckling fram till år 2030.

World Childhood Foundation
Drottningen är World Childhood Foundations grundare och hedersordförande. Childhood arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn och utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter. Organisationen är religiöst och politiskt oberoende och har kontor i Sverige, Brasilien, Tyskland och USA.

Prinsessan Madeleine har varit engagerad i Childhoods arbete i många år och är sedan 2016 medlem i Childhoods svenska styrelse och hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna