GALA magasin
You Are Reading
Prins Oscar på äventyr med mamma Victoria – fina bilder!
0
Kungligt

Prins Oscar på äventyr med mamma Victoria – fina bilder!

Igår invigde kronprinsessan Victoria Naturhistoriska riksmuseets nya basutställning Värld av vatten. Med på dagens äventyr hade Kronprinsessan lillprins Oscar som var både nyfiken och glad. Utställningen berättar om vatten, en förutsättning för allt liv som vi känner till, från livets uppkomst och utveckling till dagens miljöpåverkan och klimatförändringar. Vid ankomst till Naturhistoriska riksmuseet hälsades Kronprinsessan och prins Oscar välkomna av överintendent Lisa Månsson och projektledare Claes Enger. Tillsammans med statsrådet Parisa Liljestrand fick Kronprinsessan och Prins Oscar sedan en guidad visning av den nya basutställningen Värld av vatten.

Kronprinsessan och Prins Oscar i den nyöppnade utställningen ”Värld av vatten”. Kronprinsessan och Prins Oscar i den nyöppnade utställningen ”Värld av vatten”.

Utställningen, som skildrar olika arters förutsättningar och anpassningar för att leva i olika vattenmiljöer, belyser också hur människans nuvarande livsstil och bruk av vatten lämnar avtryck i haven och andra ekosystem. Invigningsceremonin ägde därefter rum i välkomsthallen. Genom att droppa blå färg i en vas med vatten invigde Kronprinsessan Naturhistoriska riksmuseets nya basutställning Värld av vatten.

Kronprinsessan invigde utställningen ”Värld av vatten”.

I sitt tal sade Kronprinsessan bland annat:

I takt med att klimatförändringarna blir mer påtagliga, har det börjat gå upp för många av oss att vi måste vara rädda om vårt vatten. […]

Kunskap är nyckeln till handlingskraft som leder till förändring. Det är därför er utställning är så viktig.

H.K.H. Kronprinsessan

Vid invigningsceremonin förklarade även statsrådet Parisa Liljestrand Naturhistoriska riksmuseet återöppnat genom att droppa grön färg i en vas och Clara Henry återöppnade Cosmonova genom att droppa cerise färg i en vas med vatten. Under invigningsceremonin framförde Stråkduon musik på temat vatten.

Prins Oscar verkade nöjd över dagens äventyr.

 Foto: Ida Åkesson/SPA