GALA magasin
You Are Reading
Premiär för SVT:s nya dramaserie ”Lea”
0
Film & TV

Premiär för SVT:s nya dramaserie ”Lea”

Lea

Snart är det premiär för SVT:s nya dramaserie ”Lea” men Madeleine Martin i huvudrollen. Handlingen kretsar kring Lea Ferrara (Madeleine Martin) och hennes försök att erövra mästarbältet. Den svåraste matchen är dock den utanför ringen. Hur långt är hon villig att gå och vad är hon beredd att offra för att få sin chans att bli världsmästare.

Det är dags för Lea att gå upp i ringen för att erövra EM-bältet. En vinst där kan innebära att hon får den åtråvärda chansen att fightas om VM-titeln. I vägen för titeln står mer än en hårt slående motståndare. Leas hänsynslösa ex-manager (Emil Almén) har henne fortfarande i ett järngrepp och har inga planer på att gå lottlös ur det här. Samtidigt får hon en bestämd avrådan från sin läkare att boxas igen. Nästa match kan bli ödesdiger och hon sätter sitt eget liv på spel. Ur skuggorna dyker även en civilutredare vid polisen fram. Amanda Birgman (Jennie Silfverhjelm) är en matchfixningshärva på spåren och skyr inga medel för att bevisa Leas inblandning. Allt detta får Leas ex-pojkvän Adrian (Joel Spira) att ifrågasätta hennes prioriteringar. Vad är hon beredd att offra? Sin son? Sitt liv?

Lea

Lea spelas av Madeleine Martin och i några av de övriga huvudrollerna ses bland andra Jennie Silfverhjelm, Ralph Carlsson, Joel Spira, Emil Almén, Maryam Moghaddam mfl. SVT:s nya dramaserie Lea är en originalidé av Alexandra-Therese Keining som också skrivit manus tillsammans med Henrik Engström och Jörgen Bergmark. Andrea Östlund är seriens konceptuerande regissör. Lea produceras av Kärnfilm, producent Petra Jönsson och Karina Stääv Ardelius, i en samproduktion med SVT och ZDFneo, i samarbete med Dynamic Television.

Premiär 25 april
21:00 i SVT1 och 02:00 på SVT Play
6 avsnitt á 45 minuter