GALA magasin
You Are Reading
Populära Arne Alligator blir film och tv-serie
0
GALA kidz

Populära Arne Alligator blir film och tv-serie

Arne Alligator-musikvideor, skapade av Marcus ”Macke” Granberg och Anton Molander, är bland det mest populära barninnehållet i Norden med mer än 300 miljoner Youtube-visningar och över 20 miljoner streams på Spotify. Nu blir Arne Alligator en animerad film, med biopremiär i Sverige den 9 februari.

”Det är fantastiskt att så många fans gillar vår älskade Alligator och hans djungelkompisar och vill återkomma till våra videor på Youtube. Arne har blivit populär tack vare barnens genuina engagemang. Det känns fantastiskt att Arne Alligator nu ska visas på bioduken och bli TV-serie och få chansen att nå en ännu större publik”, säger Marcus ”Macke” Granberg, producent, låtskrivare och skapare av Arne Alligator.

Filmen, som även blir tv-serie (10 avsnitt à 6 min), med titeln Arne Alligator och djungelkompisarna är baserad på karaktärerna som är med i musikvideor, konserter och böcker. Tittaren får följa Arne och hans vänner på deras äventyr i djungeln, kring floden och i stan. De stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att ta sig igenom dem tillsammans som ett team. Med sina sympatiska och unika personligheter – roliga, godhjärtade och modiga – är de den bästa gruppen av vänner.

Arne Alligator är en av de mest populära barnkaraktärerna i Norden idag, som växer snabbt tack vare sina fans på digitala medier, främst Youtube. De mycket uppskattade musikvideorna på Youtube har sin största publik i Sverige och Danmark och den övriga Norden ligger inte långt efter.

”Nu är det dags att hoppa djupare in i Arnes äventyr tillsammans med hans fantastiska vänner. Vår ledstjärna har varit att skapa en film och tv-serie som våra egna barn och kommande barnbarn vill titta på, där värderingarna är goda, universella och tidlösa. Tack vare våra härliga fans på Youtube är det möjligt. Nu skall Arne ut i vida världen, säger Anton Molander, en av skaparna av Arne Alligator.

Se trailer på Arne Alligator här: https://youtu.be/s3lFQDj_ZNE?si=LZVxCDJcjFyDNpcf