GALA magasin
You Are Reading
Party vissla!
0
Blogg - Therése Neaimé

Party vissla!

Borde inte livet gå ut på att sträva efter att, mestadels av tiden, få göra det vi älskar mest!? Omöjligt tänker någon. Men tänk om det faktiskt är så enkelt att vi själva kan skapa vår egen drömvardag. Kanske kan vi inte ändra den helt och hållet precis här och nu, men hör och häpna, på lång sikt är det faktiskt bevisat att vi kan göra precis det. Skapa det liv vi vill leva. Helt av egen kraft. Jag vet at jag brukat tjata om detta men jag är helt övertygad att hemligheten ligger i att varje dag våga ta sig ett steg närmare sin sanning. Även om vi just där och då bara orkat ta ett pytte steg. Kanske är det ett litet steg men nevertheless ett steg närmare. Och hur många steg blir inte det på tex ett år?? En väldig massa. Som, antingen man vill det eller inte, kommer att göra skillnad. Och hur vet jag då det? Jo, för att jag ärligt kan säga att jag tränat mig i att ta just de där pytte stegen dagligen. I stort och i smått. Inte för att jag måste men för att jag tycker det är så oerhört spännande. Jag har alltid tänkt att det är bättre att vara med och spela på livets lotteri än inte alls. Få som har vunnit utan att först ha satsat en tia på en rosa tombolalott. Det kan vara något så enkelt som ett nytt samtal, ett otippat email eller en ny vän förfrågan.  Kanske en första kontakt till ett nytt samarbete eller bara att faktiskt ta sig för något helt annorlunda. Min erfarenhet är att allt leder framåt och öppnar nya fönster på ett eller annat sätt.

Efter ett samtal igår med någon mycket nära förstår jag om igen att det ibland kan kännas övermäktigt att bara ta det där klivet över tröskeln och ut genom dörren även om det kan tyckas som ett litet steg. När hela ens hjärna fastnat i ett överlevnadsmod och man helst vill dra en gammal säck över huvudet är kanske en party hatt inte det första man känner för att dra på sig. Kanske känns det heller inte just då så frestande att dra iväg en fest vissla, helst i någons ansikte för mer effekt, med orden ”Jag äger! Bring it on and lets do this!” 😉 Men sanningen är ju den att det faktiskt är precis det vi borde göra. Även om det irriterar någon annan oerhört. (Vem har väl inte varit på barnkalas och fått en liknande vissla rakt i ögat!? Ingen höjdare men rätt kul ändå när man är på andra sidan) Är det inte när det känns som tyngst vi ändå på något sätt borde tvinga oss upp och ut genom dörren i alla fall. Att ”överlista” sig själv är en konst i sig men en fantastiskt värdefull sådan när du väl lärt dig den. Min egen erfarenhet är att ju mer vi övar oss i just detta ju enklare blir det.

Vill dela med mig av bilderna från gårdagens klädprov hos bästa designern Peter Englund. Besökte honom i hans sedan länge kultförklarade P.E.E.P studio för ännu ett episkt klädprov inför en foto session vi planerar. Inte för att vi måste, även om det alltid behövs nya press och artist bilder, utan mer för att det helt enkelt ger så mycket glädje att få ”leka”, skapa och klä sig i de mest underbara och färgsprakande kreationer. Ett Cinderella ögonblick. Med en fantastisk kollega. Är det inte precis det livet handlar om? Att själv skapa sin lycka så långt det är möjligt. Att sätta den där guldtråden på vardagen. ”Ask and you might receive!”. När vi skapar nya möjligheter återgäldar livet dessa med all kraft.

Lek vänner. Våga fråga dig själv vad du verkligen vill åstadkomma. The sky is the limit! Låt oss alla skapa våra egna prinsessögonblick här och nu. För imorgon och för vår framtid.

Design by Peter Englund & P.E.E.P (Peter Englund Epic Productions)

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."