GALA magasin
You Are Reading
OS-magasinet med höjdpunkterna från OS i Paris
0
Film & TV

OS-magasinet med höjdpunkterna från OS i Paris

SVT Sport presenterar OS-magasinet med höjdpunkterna från OS 2024 i Paris. Sommaren 2024 står Paris värd för de olympiska spelen, som pågår mellan den 26 juli och 11 augusti. Varje kväll under perioden kommer SVT att sammanfatta de största och mest minnesvärda ögonblicken i OS-magasinet.

Programmet leds av Yvette Hermundstad och Dusan Umicevic som turas om att guida tittarna genom en timmes sammanfattning av dagens tävlingar. Det blir höjdpunkter från tävlingarna, exklusiva möten med stjärnidrottare och analyser från SVT Sports experter.
– Roligt, mäktigt och efterlängtat är känslan! Olympiska Spelen, det absolut största och mest anrika av idrottsevenemang med dess många olika sporter, grenar och tävlande samlade är sommarens sporthöjdare. Ser mycket fram emot att bevaka och dela OS-veckorna med våra tittare, säger Yvette Hermundstad.

– Det känns häftigt och storslaget att arbeta med OS när det nu kommer tillbaka till SVT. OS är det största, äldsta och mest anrika inom sportens värld. Nu vill vi på SVT Sport ge tittarna en riktigt fin OS-sommar, säger Dusan Umicevic,
Bland de medverkande experterna i programmet finns Alhaji Jeng och Christian Olsson för friidrott, Lars Frölander för simning, Lotta Björe för ridsport, och Mikaela Mässing för handboll. Dessutom kommer Jacob Hård att bidra med sin expertis kring de allmänna OS-händelserna tillsammans med flera andra av SVT:s experter och gäster.

– Ser framemot fina prestationer & en folkfest i enighet med den olympiska andan, säger Alhaji Jeng

”Kallprat” tillbaka
Dessutom är programmet Kallprat tillbaka – nu med Sveriges världsstjärna Armand Duplantis som vi får lära känna på ett nytt sätt. SVT Sports programledare Johan Kücükaslan ställer de obekväma och oväntade frågorna om framgångar, relationer och pengar.

Foto: Janne Danielsson/SVT