GALA magasin
You Are Reading
Nu kommer sjätte delen i Emelie Schepps succéserie
0
Boktips

Nu kommer sjätte delen i Emelie Schepps succéserie

Emelie Schepp

Den 5 november släpps boken ”Nio liv”, den sjätte efterlängtade delen i serien om den fascinerande Norrköpingsåklagaren Jana Berzelius. Det är en högaktuell berättelse om gängkriminalitet och Jana Berzelius mest personliga fall hittills.

Emelie Schepp har utsetts till Årets Deckarförfattare tre år i rad och tidigare boken, Broder Jakob, utsågs till Årets deckare och Årets bästa ljudbok i kategorin spänning 2020. Nu kommer uppföljaren Nio liv som handlar om våld och gängkriminalitet, och om de krafter som kan ta över när det finns något att skydda till varje pris.

– Jag visste från början att jag ville skriva om gängkriminalitet, men jag hade ingen aning om att ämnet skulle bli mer och mer aktuellt ju längre jag skrev på boken. Nio liv är utan tvekan Jana Berzelius mest personliga fall – hittills, säger Emelie Schepp

On Nio Liv

En tidig aprilmorgon sprids en film på Youtube. Den visar en ung man med en sprängladdning fastsatt om kroppen. Polisen förstår att ett fruktansvärt öde väntar honom. De lyckas identifiera platsen i Norrköping men hinner inte fram förrän bomben exploderar. Det är den fjärde medlemmen i det kriminella nätverket Komados som har mördats på kort tid. Men rör det sig om samma gärningsperson?

Kriminalinspektör Mia Bolander får hjälp av den nye utredaren Patrik Wiking att lösa fallen. Problemet är att ingen vill prata med dem. Ingen har hört något. Ingen har sett något.

När Jana Berzelius dras in i utredningen inser hon att fallet har en direkt koppling till henne själv. Som åklagare är det hennes uppgift att ta reda på sanningen. Nu får hon oväntad hjälp att dölja den.

Om författaren

Emelie Schepp är en av Sveriges mest populära deckarförfattare. Hennes sex böcker om Jana Berzelius har sålt i över två miljoner exemplar samt blivit bästsäljare och läsarfavoriter i flera länder.