GALA magasin
You Are Reading
Nobody puts baby in a corner!
0
Blogg - Therése Neaimé

Nobody puts baby in a corner!

Att höra till!

Är det så här du känner dig idag? Lite ensam och inklämd i ett hörn med ingen utväg. Som om inget du tar dig för egentligen  spelar någon roll. Att hopplösheten plötsligt fått ett alltför stort grepp om din vardag. Jag tänker att det då är dags att försöka höja blicken och inta ett helikopterperspektiv på hela situationen.

Tänk om du istället befann dig uppe i vår oändligt vackra himmel? Med benen lite så där elegant korsade, sittandes på ett fluffigt, rosa Cashmere moln. Kanske skulle saker och ting då te sig helt annorlunda. Kanske skulle många av de saker du snurrar runt och oroar dig för här nere på jorden då faktiskt tyckas ganska komiska (Gud förbjude) eller rentav fåniga. För hur många av oss kan väll skriva under på att vi då och då rört till det lite extra  i livet och att ordet ”lite stökigt” kanske just då skulle beskriva vår situation mest sanningsenligt. Tänk om vi då istället kunde lära oss att tillämpa tankesättet att;  ”Really? Vad spelar det väll egentligen för någon roll om 100 år!?” Skulle inte väldigt många av de saker som distraherar hela vår världsbild kännas rätt oviktiga då? Och om vi i just detta ögonblick också slår på stort och frågor oss själva följande frågor kanske vi rentav skulle förvåna oss själva med ett litet glädjeskutt. Har du hälsan? Har du åtminstone EN vän du kan ringa som lyssnar på riktigt? Har du tak över huvudet och lite pengar på banken som täcker hyran? Om du dessutom har något du brinner för, kan vara precis vad som helst, då har du det mesta. Allt annat löser sig. Om inte annat så med tiden. Och viktigast; kom ihåg att du aldrig är ensam om du inte väljer att vara det. Det finns alltid en utväg hur tufft det än kan kännas precis i denna stund. Du är fortfarande ”boss” över ditt eget perspektiv. Boss över ditt nästa kapitel.

Så, låt oss fylla upp våra glas! Ett halvtomt glas har ännu inte hjälpt någon.  ❤️
#photoshoot #maxjenny #oldtown #fashion #newtimes
Photo by Stefan Lundaahl

Location: Old Town  ❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."