GALA magasin
You Are Reading
Motorprinsen Carl Philip ligger femma efter helgens tävlingar
0
Kungligt

Motorprinsen Carl Philip ligger femma efter helgens tävlingar

Prins Carl Philip

I helgen genomfördes en STCC-tävling i Anderstorp. Tävlingen pågick under fredagen och lördagen med totalt tre race och är en del av mästerskapet Porsche Carrera Cup Scandinavia. Prins Carl Philip var med och tävlade och hamnade på tiondeplats – vilket innebär att han nu ligger femma i hans kvot i mästerskapet.

– Alla som tävlar vill så klart ligga först. Det är flera deltävlingar kvar och prinsen har kapacitet att klättra upp i sin placering, säger Jerker Johansson, mediamanager för Porsche Carrera Cup Scandinavia till Expressen.

Vinnaren i helgens tävling blev Växjöbon Lukas Sundahl. Han tävlade däremot inte i samma kvot som prinsen. Carl Philip ingår i kvoten som kallas Masters Cup.

– Man kan säga att Masters Cup är som ett mästerskap i mästerskapet. Det är för dem som är över 40 år och som inte tävlat lika mycket på professionell nivå, säger Jerker Johansson till Expressen.

Enligt Jerker Johansson är konkurrensen i mästerskapet högre i år än förra. Han berättar att prinsen fick en bättre start förra året men att han har höga förhoppningar på prinsens kommande tävlingar.

Nästa deltävling kommer vara i Falkenberg den nionde till tionde juli. Här bjuder vi på några bilder på motorprinsen från helgens tävlingar.

Foto: Pelle Nilsson/SPA

Prins Carl Philip

Foto: Pelle Nilsson, SPA