GALA magasin
You Are Reading
Linnéa & Nicole följer entusiaster i ”Drömträdgården”
0
Film & TV

Linnéa & Nicole följer entusiaster i ”Drömträdgården”

I ”Drömträdgården” följer programledarna Linnéa Dickson och Nicole Wilson olika trädgårdsentusiaster runtom i Sverige när de sliter för att uppnå sin dröm. Det blir hårt jobb och härliga blomsterplanteringar om vartannat, med en stor belöning i slutet när den nya trädgården står klar.

Nicole Wilson och Linnéa Dickson. Foto: Christoffer Lomfors/SVT

Vi får följa deltagare under två somrar från idé till färdigt resultat. Att förverkliga sin dröm innebär en extra arbetsuppgift i hemmet som ibland blir tung och påverkar relationen. För vissa blir det en nytändning, men ibland gör passionen för trädgården till och med att relationen tar slut. Kunniga programledarna Linnéa och Nicole besöker deltagarna för att ge råd och hjälp från början, till slutet av trädgårdsprojekten.

Programledarna

Linnéa Dickson har en gedigen utbildning som trädgårdsingenjör med inriktning på design och lång erfarenhet inom trädgård och skötsel. Hon arbetar till vardags inom Malmö kommun som utvecklingssamordnare för stadens gröna besöksanläggningar. Linnéa bor på en gård i norra Skåne där hon odlar grönsaker och skapar sina egna trädgårdsrum. Hon är dessutom utbildad serietecknare och illustratör.

Nicole Wilson har en bakgrund som designer inom modebranschen där hon bland annat formgett kreationer som burits av Lady Gaga, Robyn, Lykke Li och Rihanna. Längtan efter att formge något mer hållbart och ett brinnande trädgårdsintresse som hon ärvt från sin mamma ledde till att Nicole bytte bransch och utbildade sig till trädgårdsdesigner. Idag formger hon trädgårdar och gröna miljöer till privatpersoner och företag.

SVT Play tisdag 28 november kl 02.00: Drömträdgården

Foto: Christoffer Lomfors/SVT