GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessparet planterade träd som minne av besöket i Storbritannien
0
Kungligt

Kronprinsessparet planterade träd som minne av besöket i Storbritannien

Idag fortsatte kronprinsessan Victorias och prins Daniel det officiella besöket i Storbritannien. Statsrådet Andreas Carlson representerade regeringen under det officiella besökets andra dag. Förmiddagen tillbringade kronprinsessparet med prinsen och prinsessan av Wales på Windsor Castle. Det kära mötet skrev vi tidigare om här på Gala.

Frukostmöte med start-up
Dessförinnan hade kronprinsessan och prins Daniel ett frukostmöte i London med representanter för det svenska start up-företaget Mindler i London. Tillsammans med infrastrukturministern och statssekreterare Håkan Jevrell fick Kronprinsessparet ta del av bolagets erfarenheter från att etablera företag i Storbritannien.

Besök i Kew Gardens
Under eftermiddagen besökte Kronprinsessan och Prins Daniel, i sällskap av infrastrukturministern, Royal Botanical Gardens i Richmond för att ta del av olika internationella forskningsprojekt för främjande av biologisk mångfald. I Kew Gardens planterade Kronprinsessan och Prins Daniel också ett träd som ett minne av besöket.

Handelskammarkonferens
Under eftermiddagen närvarade kronprinsessparet, infrastrukturministern och statssekreteraren därutöver vid en konferens arrangerad av Svenska handelskammaren i London till vilken brittiska och svenska företags­representanter, akademiker och politiker var inbjudna att tala.

Gala i Royal Albert Hall
I kväll medföljer kronprinsessan och prins Daniel prinsen och prinsessan av Wales till Royal Variety Performance i Royal Albert Hall. Galan, som tv-sänds i Storbritannien, ges årligen till förmån för brittiska kultur- och underhållnings­utövare.

Foto: Swedish Press Agency