GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessparet besökte Dalarnas län – se bilder!
0
Kungligt

Kronprinsessparet besökte Dalarnas län – se bilder!

Kronprinsessparet

Kronprinsessparet har ett tufft schema dessa dagar. Igår besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Dalarnas län för att uppmärksamma insatser med anledning av covid-19-pandemin. Kronprinsessparets besök ägde rum i Falun och Dalarnas tillförordnade landshövding Camilla Fagerberg Littorin var värd för besöket.

Kronprinsessparet

Dagen inleddes med ett möte på landshövdingens residens. Under mötet berättade representanter från Clas Ohlson och Ung företagsamhet i Dalarna om hur pandemin påverkat näringslivet i länet.

Falu Lasarett

Falu lasarett
Förmiddagen fortsatte på Falu lasarett där Kronprinsessparet samtalade med vårdpersonal om den pågående pandemin. På lasarettets laboratorium visade personal hur arbetet med att analysera covid-19-test går till.

Kronprinsessparet

Högskolan Dalarna
Eftermiddagen inleddes med ett besök på Högskolan Dalarna. Där mötte Kronprinsessparet representanter för högskolan som bland annat berättade om hur pandemin påverkat studenterna vid högskolan.

Kronprinsessparet

Falu rödfärg
Kronprinsessparet besökte under eftermiddagen även Falu rödfärgs fabrik. Där fick de information om Falu rödfärgs historia, hur företaget har påverkats av pandemin och hur man ser på framtiden. Vid en rundvandring fick Kronprinsessparet en förevisning av hur rödfärgen bränns och kokas på traditionellt vis.

Musik i Dalarna
Vid slutet av dagen besökte Kronprinsessparet konsertlokalen Magasinet där Dalasymfoniettan framförde musikstycken tillsammans med duon Good Harvest. Avslutningsvis fördes ett samtal om hur pandemin har påverkat musiklivet i länet.

Kungafamiljen besöker Sveriges län
Med anledning av den pågående covid-19-pandemin besöker medlemmar i Kungafamiljen, på initiativ av H.M. Konungen, Sveriges 21 län.

De fyra första besöken genomfördes hösten 2020, men med anledning av den andra vågen av pandemin pausades besöken och återupptogs igen hösten 2021.

Kungen vill genom besöken visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

Kommande besök till Sveriges län planeras enligt följande:

November
Fredagen den 26 november besöker Kronprinsessparet Skåne län
Måndagen den 29 november besöker Kungaparet Jämtlands län

 

Foto Mattias Hellström/SPA.