GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessan vid lansering på Fotografiska
0
Kungligt

Kronprinsessan vid lansering på Fotografiska

Igår deltog kronprinsessan Victoria vid svenska lanseringen av FN:s Human Development Report 2023/2024 på Fotografiska i Stockholm. Kronprinsessan var ursnygg och sommarfräsch i helvitt när hon deltog vid lanseringen där  statssekreterare Diana Janse och Pedro Conceição, director Human Deveopment Report office inledningstalade. Lanseringen avslutades med ett panelsamtal kring vikten av att bygga och förvalta förtroende, samt hur den politiska polariseringen ökar globalt. I samtalet deltog statssekreterare Diana Janse, Sidas generaldirektör Jakob Granit, professor i teoretisk filosofi Åsa Wikforss och International IDEA:s generalsekreterare Kevin Casas-Zamora.

 

Human Developement Report 2023/2024 från FN:s utvecklingsprogram (UNDP) lyfter fram hur ojämna utvecklingsframsteg gör att världens fattigaste hamnar på efterkälken, ojämlikheter förvärras och den politiska polariseringen ökar på global nivå. Resultatet är en farlig låsning kring globala utmaningar som måste hanteras omedelbart. Rapporten mäter länders utveckling med avseende på befolkningens hälsa, utbildningsnivå och levnadsstandard.

Kronprinsessan tillsammans med Pedro Conceição och Caroline Åberg från UNDP vid ankomsten till Fotografiska.

FN:s globala hållbarhetsmål
Kronprinsessans engagemang i miljö- och klimatfrågor ledde till att Kronprinsessan 2016-2019 verkade som en av 17 ambassadörer, utsedda av Förenta Nationernas dåvarande generalsekreterare Ban Ki-moon, för arbetet med de globala målen för hållbar utveckling.

Kronprinsessan är numera ambassadör emerita för de globala målen och fortsätter i den rollen att särskilt fokusera på hållbarhet, havs- och fiskefrågor.

I oktober 2023 utnämndes Kronprinsessan till goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram UNDP. I sin roll som goodwillambassadör arbetar Kronprinsessan för att öka kunskap och engagemang för de globala målen, samt för en hållbar framtid där ingen lämnas utanför.

Foto: Keith Rönnberg/SPA