GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessan vald till Årets svenska kvinna 2021: ”Jag är både glad och rörd”
0
Kungligt

Kronprinsessan vald till Årets svenska kvinna 2021: ”Jag är både glad och rörd”

Kronprinsessan Victoria

Igår tog kronprinsessan Victoria emot utmärkelsen Årets svenska kvinna 2021 från SWEA International på Millesgården på Lidingö. SWEA är den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige och en förening för svensktalande kvinnor som bor eller har bott utomlands. Utmärkelsen Årets svenska kvinna har sedan 1989 tilldelats svenska kvinnor som på på olika sätt verkat för Sverige i världen. Motiveringen för årets pristagare löd:

”H.K.H. Kronprinsessan Victoria står för allt som SWEA identifierar sig med: ett nutida, modernt Sverige med öppenhet, inkludering, miljötänkande och omsorg. Egenskaper som vi Sweor för med oss ut i världen i ett globalt systerskap över gränserna, där vi nu välkomnar vår Kronprinsessa.”

Kronprinsessan Victoria

Ceremonin ägde rum på Millesgården på Lidingö.Under ceremonin i Stora ateljén på Millesgården talade inledningsvis SWEA Internationals ordförande Suzanne Southard. Hedersordförande Prinsessan Christina, Fru Magnuson läste därefter upp motiveringen och välkomnade Kronprinsessan att ta emot utmärkelsen, ett smycke i form av en brosch.

I sitt tacktal sade Kronprinsessan bland annat:

”Tack för den fina utmärkelse som ni valt att tilldela mig. Jag är både glad och rörd! […] SWEA erbjuder något som jag vet betyder väldigt mycket för många utlandsboende. Och det är tillgången till en gemenskap, ett nätverk, som sträcker sig över hela världen och där man kan finna både vänskap, stöd och kompetens.

Alla ni som är medlemmar och som engagerar er i SWEA är, på olika sätt, ambassadörer för vårt land. Det är ett viktigt uppdrag, och jag vill tacka var och en av er för era insatser för att främja svensk kultur, svenska traditioner och det svenska språket.”

Se film och bilder nedan!

Prinsessan Christina

Foto: Pelle T Nilsson/SPA