GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessan utnämnd till goodwill­ambassadör
0
Kungligt

Kronprinsessan utnämnd till goodwill­ambassadör

Vid en ceremoni i Bernadottebiblioteket på Slottet utsågs nyligen kronprinsessan Victoria till goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram UNDP. Under ceremonin, i närvaro av assisteraden generalsekreterare Ulrika Modéer och statsrådet Johan Forssell, skrev Kronprinsessan under ett certifikat som visar på goodwillambassadörskapet.

Kronprinsessan Victoria hälsas välkommen av Ulrika Modéer.

Under ceremonin sade Kronprinsessan:

Jag ser fram emot att fördjupa mig i UNDP:s arbete med att förebygga och långsiktigt belysa många av de svåra utmaningar vi står inför i dag, utmaningar som påverkar människor världen över.

De globala målen har sedan lanseringen blivit ett viktigt rättesnöre för många aktörer. Som ni vet hänger de globala målen ihop med varandra och att vi måste se dem som ett system av alla tre dimensioner av hållbar utveckling – det sociala, miljömässiga och ekonomiska.

H.K.H. Kronprinsessan

Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare i Förenta Nationerna samt företrädare för UNDP, gav under ceremonin en uppdatering kring hur genomförandet av de globala målen fortskrider.

Statsrådet Johan Forssell talade därutöver om de prioriteringar och satsningar som görs för att nå de globala målen.

Kronprinsessan undertecknar ett certifikat rörande goodwillambassadörskapet.

Goodwillambassadör för UNDP
I sin roll som goodwillambassadör kommer Kronprinsessan arbeta för att öka kunskap och engagemang för de globala målen och en hållbar framtid.

Kronprinsessans utnämning till goodwillambassadör sker på uppdrag av Achim Steiner, chef för FN:s utvecklingsprogram UNDP.

Foto: SPA