GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessan: ”Det är med stor glädje vi är i Storbritannien”
0
Kungligt

Kronprinsessan: ”Det är med stor glädje vi är i Storbritannien”

Idag avslutades kronprinsessan Victoria och prins Daniels officiella besök i Storbritannien. Under besökets sista dag representerades regeringen av statsrådet Andreas Carlson.

Den tredje besöksdagen inleddes i Bedfordshire på Cranfield University. På universitetet fick kronprinsessparet och infrastrukturministern ta del av svensk-brittiska samarbeten mellan akademi och näringsliv inom grön omställning och framtidens transporter. Under besöket fick kronprinsessparet en demonstration av ett digitalt flygledartorn.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel provsitter cockpit i ett SAAB 340-plan.

Life science-lunch
Vid lunchtid återvände kronprinsessparet till London och det svenska residenset. På residenset stod ambassadör Stefan Gullgren värd för en lunch med inbjudna brittiska politiker samt näringsliv och akademi. I anslutning till lunchen uppmärksammades de samarbeten som kommit till stånd inom ramen för det bilaterala samförståndsavtalet mellan Storbritannien och Sverige gällande life science som skrevs under 2022.

Adventskaffe i Svenska kyrkan
Som inledning på första adventshelgen besökte kronprinsessparet Svenska kyrkan i Marylebone i London. Under besöket mötte kronprinsessan och prins Daniel delar av svenskkolonin i den brittiska huvudstaden för en gemensam adventsfika.

I samband med besöket höll Kronprinsessan ett tal:

Det är med stor glädje vi är i Storbritannien, som ju är ett av Sveriges viktigaste samarbetsländer. Det märks inte minst här i London, där det bor lika många svenskar som i en medelstor svensk stad.

Storbritannien har mycket att erbjuda och det är lätt att inse varför så många svenskar har valt att göra landet till sitt hemland.

H.K.H. Kronprinsessan

Kronprinsessan vid ankomsten till Svenska kyrkan i London.

Foto: SPA