GALA magasin
You Are Reading
Kritikerrosade ”Gangs of London” snart i en tv nära dig
0
Film & TV

Kritikerrosade ”Gangs of London” snart i en tv nära dig

Gangs of London

Den brittiska tv-serien Gangs of London har blivit en enorm succé bland tittare och kritiker i hemlandet. Nu kommer serien till C More och TV4.

Gangs of London har varit otroligt populär på tv-kanalen Sky Atlantic i Storbritannien under våren 2020. Den är den mest sedda serien på Sky Atlantic efter Game of Thrones, och den har streamats mer än bland annat internationella succéer som Chernobyl. I brittisk press har serien fått uteslutande näst högsta eller högsta betyg. Det internationella filmmagasinet Empire skriver “intensely cinematic in a way that is rare for British TV,” och “the British gangster thriller has never seen anything like this before”. Dagstidningen The Times har refererat till den som ett “outrageously thrilling drama”. Och det är bara några av hyllningarna.

Gangs of London är en mörk gangsterthriller som utspelar sig i den undre världen i nutida London. Serien är fylld av stjärnor som Joe Cole (Peaky Blinders), Lucian Msamati (Game of Thrones) och Michelle Fairley (Game of Thrones, The White Princess).

I 20 år var Finn Wallace (Colm Meaney) den mest inflytelserika gangsterbossen i London. Nu är han död, och ingen vet vem som beställde mordet. Med konkurrerande ligor överallt är det upp till sonen Sean Wallace (Joe Cole) att ta sin fars plats. Men det är ingen enkel uppgift och Seans övertagande skapar krusningar i världen av internationell brottslighet. Mitt i detta finns nykomlingen Elliot Finch (Sope Dirisu), som till synes verkar vara en lågt ställd ligist inom Wallace-familjen. I hemlighet är han dock en undercover-polis.

Gangs of London har premiär på C More tisdag 10 november och på TV4 och TV4 Play tisdag 24 november.