GALA magasin
You Are Reading
Kom med mig på gastromoni och vinprovnings resa till Alentejo och Centro regionen i Portugal
0
Blogg - Angelinas Upper East Side

Kom med mig på gastromoni och vinprovnings resa till Alentejo och Centro regionen i Portugal

Det började med tre dagar på den 5e UNWTO, Globala konferens med tema vin turism. Vi bodde i historiska staden Évora. Här med ägaren Rita Andrade Soares hennes magiska  Herdada da Malhadinha Nova i Alentejo regionen, ett av mina favorithotell i världen.

Greklands turist minister Sofia Zaharaki

Solnedgång och middag på underbara vingården Esporaõ i Alentejo

Tre dagars konferensen var i Monseraz en unikt vacker plats

 

Vidare mot nästa spännande del av resan började med ett besök på vingården Adega José de Sousa i Alentejo med romerska traditioner de lagrar ett vin i keramik vi njöt av en lätt utomhus lunch med godaste gazpachon

Jag blev så rörd av Ana, ägarinnan till vinhuset Sanguinhal, hon bjöd på hemlagad middag med vin provning och underbaraste chocolate mousse kakan, det erbjuder hon turister och hennes äkta och varma personlighet var så fin.
Sanguinhal ligger nära Lissabon, och Ana kan ta emot tex bröllop och picnic bland vinrankorna.

check in på Areiras Do Seixo ett av Portugals bästa hotel ibland omöjligt att boka, här fick vi en egen 4  rums villa med egen pool, ägarna har även ett enklare ställe på stranden som heter Noah surf house.

 
Vi besökte romantiska byn Óbidos, ett paradis gör intellektuella och chokladälskare. Lunch på romantiska hotellet Quinta das Lágrimas gardens, där kärleken står i centrum, genom legenden om Prince Pedro och Inês de Castro. Titta på hjärt bröden, här kan du bo, äta och dricka gudomligt gott, titta på desserten, en sann bakelse konstnär.

 

Vi besöker historiska Quimbra, en universitets stad med fantastisk historia och spännande legender. Här finns även en av världens vackraste Joanina biblioteket från 1700 talet ingår under UNESCO’s världsarv. Vi åt kanske godaste middagen hos Sandra, på hennes enkla restaurang Albatroz, späd gris grillad på vinrankor, som serveras med små grillade potatisar och sallad och alltid med mousserande vitt vin.

chef Diogo Rocha
 

Quinta dos Lemos har en Michelin stjärna och chef Diogo Rocha tar emot oss i sin minimalistiskt designade restaurang i Dão dalen på vingården, vi satt sent från 22.00-03.00 mycket prisvärt runt 155 euros inklusive vin. Här nära finns även Portugals högsta berg där man faktiskt på vinter kan åka skidor.

Grão Vasco målning

Besök i vackra Viseu vackra katedralen från 1100 talet och Misericórdia kyrkan mittemot från 1700 talet bredvid ligger Graõ Vasco museet, tyckte så mycket om denna vackra enkla skulptur av helgonet Antonio di Padova,

duvhus på vingården Paço dos Cunchas de Santar

powernap på vacker bänk med typiskt portugisiskt kakel

Härlig lunch med Ana Beatriz sedan vidare till Santar Gardens en av de vackraste trädgårdar i Europa ett måste för trädgårds älskare!