GALA magasin
You Are Reading
Kärleksdrama i realityserien ”Vi eller aldrig”
0
Film & TV

Kärleksdrama i realityserien ”Vi eller aldrig”

Franco Rodriguez och Amanda Lönn är ett av paren i realityserien Vi eller aldrig, där par ska ta beslut om de ska göra slut eller ge relationen en ny chans.

Vi eller aldrig

Kärleksdramatik, fuldans, passionerade gräl, skratt och gråt om vartannat utlovas när realityn Vi eller aldrig återkommer i SVT i sommar. I serien, som spelades in på Malta i våras, checkar ett antal kärlekskrisande par in i en semestervilla för att få hjälp i sina relationer. De befinner sig alla i ett och samma vägskäl: Har de en framtid tillsammans eller ska de lämna sin partner där och då? De utmanas av relationscoachen Philip Diab och går i sexterapi hos sexologen Louise Mazanti, som var med även i förra säsongen av serien. Programmet har premiär den 21 juli.

Förhandstitta på de två första avsnitten av Vi eller aldrig genom att trycka på fliken Video. Du måste vara inloggad och du kan själv skapa ett konto.

Under seriens gång kommer de medverkande paren att genomgå olika gruppövningar och parutmaningar som skakar om relationerna och ställer viktiga frågor på sin spets. Det handlar om allt ifrån sex, respekt och självkänsla till egentid och ödmjukhet. Med jämna mellanrum genomförs en ceremoni där paren inför rullande kamera bestämmer om de vill fortsätta sina relationer eller gå skilda vägar.

– Vi eller aldrig är en feelgood-serie på riktigt där paren verkligen bjuder på sig själva och känslolivets berg- och dalbana. Den visar att det finns hopp även för riktigt struliga förhållanden och ställer samtidigt frågan; kan – och bör – kärleken övervinna allt, säger programmets projektledare Siri Bergerud.

Philip Diab, som är ny i programmet, har jobbat som coach i drygt 20 år och hjälpt bland annat elitidrottare, entreprenörer, människor med beroendeproblem och par som vill ha hjälp med sina relationer. Tv-tittarna har de senaste tio åren kunnat se honom coacha par med ekonomiska problem i Lyxfällan.

– Det här tv-programmet är unikt för här får paren en möjlighet att prata färdigt och koncentrerat jobba med sig själva, sin utveckling och sin relation – utan att vardagen tränger sig på och stör, säger Philip Diab.

Amanda och Franco, Halmstad
Amanda är 26 år och arbetar som redovisningskonsult och Franco, 31 år, är musiker. De bor i Halmstad. Efter fyra år tillsammans slår det fortfarande gnistor om paret. Men när Amanda vill prata vill Franco vara för sig själv.

Mathilda och Albin, Alingsås
Matilda, 24 år, jobbar som resurs på en förskola och har nyligen flyttat från Uddevalla för att bli sambo med Albin, 24 år, i Alingsås. Han är elektriker. De möttes på nätet för ett år sedan. Här får tittarna åka berg och dalbana i både känslor och beteenden. Paret ser helt olika på vad man kan säga och göra i ett förhållande.

Mariama och Patrik, Stockholm
Mariama, 32, jobbar som behandlare och Patrik 42, som innesäljare. De bor i Stockholm. Trots sina helt olika personligheter sa det bara klick. Men bråken är ständigt återkommande och de kämpar för sin kärlek.

Maja och Jimmy, Sundsvall
Maja är 23 år och jobbar som bartender och servitris. Jimmy, 39 år, är även han bartender. De är bosatta i Sundsvall. De har otroligt kul ihop efter tre år tillsammans, men svartsjuka och hett temperament ställer till det för dom.

Spike och Yoxx, Linköping
Spike är 27 år, jobbar som ungdomscoach och är tillsammans med Yoxx, 26 år. Yoxx arbetar som personlig assistent och båda bor i Linköping. Spike kan inte hantera Yoxx tårar och känslostormar. Dessutom har kärleksparet precis flyttat isär efter fem år tillsammans.

Julia och Angela, Göteborg
Julia, 22 år, arbetar som receptionist och Angela, 21 år, som undersköterska. De bor i Göteborg. Gymnasievännerna blev ett par för tre år sedan. Kontrollbehov och starka viljor är lika intensivt närvarande som kärleken och passionen.

Sändningsperiod:
21/7 – 18/8 på Play (2 avsnitt i veckan)
21/7-29/9 i SVT1 kl 21.00 (1 avsnitt i veckan med uppehåll 18/8 p g a fotboll)

Foto: Janne Danielsson/SVT