GALA magasin
You Are Reading
KappAhl lanserar ett nytt lekfullt varumärke för barn
0
GALA kidz

KappAhl lanserar ett nytt lekfullt varumärke för barn

KappAhl

I februari lanserar svenska modekoncernen KappAhl ett helt nytt varumärke för barn – Minories – ett medvetet klädmärke som talar barnens språk.

Minories är ett helt nytt varumärke framtaget av modekedjans medarbetare och dess statement är tydligt: vänlighet är en superkraft och könsstereotyper är supertråkiga.
– Barn ska få vara barn och det var så idén till Minories föddes. Minories är inspirerat av barns olika personligheter, där olikheter uppmuntras och där alla barn får ta plats, berättar Johanna Lannsjö som är Brand & Assortment Manager för Minories.

Alla plagg i kollektionerna är framtagna för att hålla länge. Långsiktigheten syns i färg- och printbilder där plaggen ska kunna kombineras från en kollektion till en annan. Långsiktigheten syns också i finurliga lösningar som till exempel möjliggör förlängning av plaggen för att barn som växer snabbt ska kunna bära dem under en längre tid.

Andra viktiga aspekter är materialval och produktion. Minories använder uteslutande material som kommer från mer hållbara källor. Alla plaggen är i mer hållbara material som tex. GOTS-certifierad ekologisk bomull och GRS-certifierad återvunnen polyester. Plaggen är tillverkade under ansvarfulla förhållanden i nära samarbete med ett fåtal utvalda leverantörer. På KappAhls hemsida finns information om hos vilken leverantör plagget är tillverkat.

Mer om Minories

I den första kollektionen, som släpps den 9 februari under namnet ”Peas & Love Collection”, möter vi den söta lilla koalan med hans ärtor, gulliga äpplen, grafiska ränder och charmiga textprint. Plaggen är framtagna i varma och lekfulla färgskalor som går i gult, blått, chilirött, khakigrönt. Alla prints är handritade av en av KappAhls designers och varje kollektion berättar en charmig historia som ska tilltala både föräldrar och barn.

”Peas & Love” består av härliga & lekvänliga plagg som oversize sweatshirts, bodies, mjuka byxor i både vävt & trikå, jerseydenim-plagg, kjolar i trikå, hängselbyxa & klänning och fina accessoarer såsom fina kepsar, ryggsäck etc.

Från och med den 9 februari 2021 kommer Minories finnas tillgängliga att köpa online på www.kappahl.com och, till att börja med, fyra utvalda KappAhl-butiker:

KappAhl, Nordstan
Götgatan 10, Göteborg

KappAhl, Drottninggatan
Drottninggatan 53, Stockholm

KappAhl, Oslo City
Stenersgata 1, Oslo, Norge

KappAhl Kids, Ringen,
Götgatan 98, Stockholm
Storlek: 50 – 128 cl (0 månader – 8 år)