Hej, det är ju lite för tidigt för att griljera en hel Julskinka, men en matig quiche med några tunna skinkskivor blir supergod tillbehör till glöggen. Det här receptet har jag gjort tidigare till Levabo magazin och det blev mycket uppskattat. Testa gärna, skär i fina bitar och njut!
Quiche med julskinka
Använd gärna riven smakrik ost till quichen. Skivad, griljerad julskinka finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
Till: 6 bufféportioner Tid: 45 minuter
1 förp utkavlad färsk smördeg
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 krm salt
½-1 krm nymalen svartpeppar
2 dl dl riven cheddar-, västerbotten- eller prästost
4 dl gratängost
150 g julskinka i tunna skivor
1 msk plockade timjanblad
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut smördegen i en pajform, ca 25 cm i diametern. Nagga med en gaffel och ställ i frysen ca 10 minuter.
Fyllningen. Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar. Blanda i de båda ostsorterna. Häll fyllningen i pajskalet. Fördela i skinkan, rör om försiktigt så att den blandas med äggsmeten.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 35 minuter. Garnera med timjanblad.