Apelsin har länge varit en av huvudspelarna i julens dekorationer, dofter och smaker. Apelsinlikören Cointreau har nu därför tagit fram två vackra Margaritarecept, den ena grannare än den andra. Under jul utsmyckar vi våra hem i buskiga grankvistar, apelsiner med kryddnejlika och kanelstänger. Nu bjuder Cointreau in till vackra juldrinkar som låter spegla högtiden. En stämningsfull aptitretare när julgranen ska kläs eller under Kalles Jul.
Drinkrecept:
Julmargarita med saltad grankvist
Du behöver:
1,5 cl Cointreau
5 cl tequila
Granris
2 cl limejuice
0,5 cl socker
Sockerlag
Salt
1. Infucera tequilan i granris genom att skölja av granriset och lägga riset i tequilan. Ju längre
du låter granriset infucera alkoholen ju starkare är smaken av granris.
2. Sila upp tequilan i en shaker och mät
3. upp Cointreau, limejuice och socker. Skaka ordentligt och sila upp i ett coupette glas.
4. Doppa en liten grankvist i sockerlag och strö över rikligt med salt. Garnera drinken med
den saltade grankvisten.
Kanel- och Granatäpple Margarita
Du behöver:
2 cl Cointreau
4 cl tequila
2 cl limejuice
2 cl granatäpplejuice
1 cl kanelsockerlag
1. Förbered kanelsockerlagen genom att koka upp lika delar socker och vatten. Tillsätt sedan
önskad mängd kanel.
2. Mät upp samtliga ingredienser i en shaker och skaka ordentligt.
3. Sila upp i ett glas och strö lite kanel över halva drinken.