GALA magasin
You Are Reading
Jonas Malmsjö en av stjärnorna i ”Cabaret” på Dramaten
0
Musik & Teater

Jonas Malmsjö en av stjärnorna i ”Cabaret” på Dramaten

Jonas Malmsjö

Jonas Malmsjö och Ana Gil de Melo Nascimento och resten av den tretton man starka ensemblen ackompanjeras av funk-soulbandet Damn! när Dramaten sätter upp Cabaret på Stora scenen med premiär 2 oktober.


Jonas Malmsjö

– Vår Kit Kat Club häcklar sin samtid och kabarénumren följer en tradition av satir. Med sång, humor och en massa snusk står de upp för humanism och solidaritet. De blir därför farliga och klubben blir en motståndets plats som nazisterna vill utplåna, säger regissören Farnaz Arbabi.

Musikalen Cabaret utspelar sig i Berlin vid årsskiftet 1929-1930. Stadens nöjesliv är dekadent och de festsugna samlas på Kit Kat Club. Samtidigt växer hotet från nazismen.

– Cabaret utspelar sig mot en fond av ekonomisk och politisk depression. Här ser vi hur ett polariserat samhälle blir den perfekta grogrunden för fascism och hur klyftan mellan människor utnyttjas av antidemokratiska krafter, säger regissören Farnaz Arbabi.

Cabaret, Dramaten
Ana Gil de Melo Nascimento som Sally Bowles.

Farnaz Arbabi är regissör, dramatiker och konstnärlig ledare för Unga Klara. Hennes egensinniga och samhällsaktuella uppsättningar har kritikerrosats och uppmärksammats och spelats på flera svenska såväl som internationella teaterscener.

På Dramaten har Farnaz Arbabi tidigare regisserat ≈ [ungefär lika med] samt Angels in America. Hennes senaste uppsättning på Unga Klara var De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, efter Johannes Anyurus Augustprisade roman.

Medverkande:
Ana Gil de Melo Nascimento (Sally Bowles)
Jonas Malmsjö (konferenciern)
Marie Richardson (Fräulein Schneider)
Johan Holmberg (Herr Schultz)
Alexander Salzberger (Cliff Bradshaw)
Christoffer Svensson (Ernst Ludwig)
Camila Bejarano Wahlgren (Fräulein Kost)
Niklas Blomqvist, Hampus Hallberg, Christopher Lehmann, Maria Naidu, Razmus Nyström, Agnes Rase (Kit Kat Club)

Musiker: Damn!

Cabaret, har premiär 2 oktober på Dramaten, Stora scenen.

Foto: Dramaten