GALA magasin
You Are Reading
Istället för en blomma… 10 fina presenttips!
0
Shopping

Istället för en blomma… 10 fina presenttips!

Present
Artikeln innehåller reklamlänkar – Läs mer här >

Självklart blir de flesta glada att få blommor. Men ibland är det roligt att ge bort en liten present i stället när man till exempel blir bortbjuden på middag. Här har vi valt tio stycken presenttips att ge till värden/värdinnan istället för en blomma. 

 

Grytunderlägg

Grytunderlägg

Grytunderlägg Siluett Sthlm ingår i en serie minimalistiska grytunderlägg, så kallade City Trivets som redan hunnit bli mycket populära. Välj mellan någon av våra största svenska städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, samt Skåne. Formgivet av Dick Lundgren för Men at Work. Pris och mer info här. 

Champagneglas

Champagneglas

6-pack Champagneglas i plast med print. Ett kul champagneglas i högkvalitativt material som håller drycken kyld. Glasets långa form behåller bubblorna i drycken länge. Glaset är okrossbart och idealiskt för event, strandfester och båtturer. Den ikoniska designen, med ett print för varje tillfälle, gör glaset mångsidigt och uppskattat som gåva. Pris och mer info r.

Mugg

Mugg

Design House Stockholm har tillsammans med Astrid Lindgren AB lanserat en kollektion av muggar som hyllar Astrids storslagna berättarkonst och författararv. Texten på muggen är ett citat från Astrid Lindgren själv: ”Tänk för att jag kan det ni! I smyg!”

Kollektionen består av olika muggar i olika färger med tänkvärda citat från bland andra Karlsson på taket, Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga – men även från Astrid Lindgren själv. Citaten på stengodsmuggarna är inte tryckta, utan istället graverade för att symbolisera hur Astrids ord nu och för alltid är ristade i sten. I botten av varje mugg hittar du en vacker illustration, och muggarna kommer i en fin förpackning som gör dem lika roliga att köpa till sig själv som andra. Pris och mer info här.

Lejon

Stockholmslejon

Miniatyr av det numera klassiska Stockholmslejonet som pryder flera gatukorsningar i Stockholms innerstad och närförorter.

Sedan 1995 ligger stora lejon av betong på Drottninggatan, i gatukorsningarna från Fredsgatan till Kungsgatan. De har tillkommit på initiativ av konstnär Anders Årfelt som skulpterat originalet och som också är upphovsman till de små lejonen som är trogna kopior av originalet. Pris och mer info här. 

Tvål

Handtvål

En uppfriskande handtvål från Molton Brown, stärkt av uppiggande marina noter, saltad cypress och australiensisk havsfänkål. Pris och mer info här.

Doftljus

Doftljus

Sense Metallic doftljus med doften Fresh Cotton. Pris och mer info här.

Gourmetkrydda

Gourmetkrydda 
En utmärkt kryddblandning där kvarnen får fram den goda smaken av de olika ingredienserna. Pris och mer info här.

Fika
To-go mugg

To-go mugg med något av det svenskaste vi har – fika! Muggen ingår i FIKA-serien från Citronelles Agenturer och finns i flera olika färger. Kul souvenir, som present till utlandssvensken eller Sverigefantasten! Pris och mer info här.

Vas

Vas

Äng ger oss möjligheten att arrangera blommor på ett nytt sätt. Tanken är att varje blomma behöver två stödpunkter för att stå. Den enkla men finurliga konstruktionen möjliggör att blommorna kan arrangeras i olika höjder och mängder. Vasen är tillverkad i mässing med tillhörande glasinsats. Glasvasen är munblåst. Insatsen är tillverkad för hand och är således inte maskinutstansad. Pris och mer info här.

Skål

Skål – Swedish Grace Gala

Efter att ha funnits på såväl folkliga fikabord som kungliga middagar firar nationalservisen Swedish Grace 90 år genom lanseringen av den guldkantade hyllningsservisen Swedish Grace Gala. Varje del i servisen har en enkel och stilig förgylld inglaserad kant, vilket gör den hållbar och diskmaskinstålig. Pris och mer info här.