GALA magasin
You Are Reading
Inspelningsstart för Sanningen – ett emotionellt kriminaldrama
0
Film & TV

Inspelningsstart för Sanningen – ett emotionellt kriminaldrama

Hedda Stiernstedt

Idag startar inspelningen av C Mores nya storsatsning Sanningen, skapad av Camilla Ahlgren (Bron, Vargasommar) och med Sofia Helin och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Sanningen är ett emotionellt kriminaldrama som utöver det klassiska mysteriet också handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma.

Sofia Helin

– Jag vill alltid jobba vidare med människor jag tycker är duktiga och intressanta, som med manusförfattaren Camilla Ahlgren. På det sättet fördjupas processen och samarbetet, och vi kan fortsätta att utmana varandra. Linnéa Roxeheim upptäckte jag för några år sedan när jag såg serien Portkod tillsammans med min dotter. Att en regissör med den begåvningen för det finstämda i fråga om mänskliga relationer tar sig an ett drama i den här genren gör mig intresserad. Berättelsen Sanningen väcker för mig frågan om hur en människa går vidare efter ett trauma. När du inte kan få någon upprättelse? Går det att omfamna ljuset igen, säger Sofia Helin.

Iris Broman (Sofia Helin) är ny chef för Kalla Fall gruppen i Malmö. Hon har på grund av en tragedi brutit upp från Stockholm och flyttat ner till Ystad där hon bor i sin halvsyster Kattis (Hedda Stiernstedt) hus vid havet.

Hedda Stiernstedt
Hedda Stiernstedt

I samband med att Iris anländer till Skåne blir ett kallt fall aktuellt igen och livet vänds upp och ner för ett antal människor och deras livsöden flätas samman. Vad var sanningen då, vad är sanningen nu – och vad blir konsekvenserna?

Sofia Helin sågs senast i dramaserierna Lust och Emmybelönade serien Atlantic Crossing samt i långfilmen Utvandrarna. Hedda Stiernstedt fick sitt stora genombrott i Vår tid är nu och har även medverkat i filmer som Se upp för Jönssonligan och serien Beforeigners. I övriga roller ser vi bland andra Kajsa Ernst, Håkan Bengtsson och Inez Andersson.

– Vi är väldigt exalterade över Sanningen, ett starkt karaktärsdrivet drama med ett tydligt lokalt DNA kryddat med ett olöst gammalt försvinnande. Med Camilla Ahlgren, Alex Haridi och Linnéa Roxeheim har vi ett riktigt begåvat och intressant kreativt team, som kommer att leverera en unik och originell serie. Casten är fantastisk och med två av våra absolut främsta skådespelerskor i täten är vi säkra på att Sanningen har förutsättningar för att bli en av våra största serier, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

Sanningen spelas in i Malmö och Ystad med omnejd och beräknas ha premiär på C More under 2023.

Foto: Jakob Dahlström/C More