GALA magasin
You Are Reading
Inspelningsstart för andra säsongen av Bäckström
0
Film & TV

Inspelningsstart för andra säsongen av Bäckström

Bäckström

I veckan startar inspelningen av en ny säsong av C More och TV4:s succéserie Bäckström. Denna säsong är fritt baserad på Leif G.W. Persson’s roman, ”Den sanna historien om Pinocchios näsa”.

– Det känns fantastiskt att vi nu kan dra igång en uppföljare. Kreatörerna har återigen skapat förutsättningar för en färgstark och överraskande säsong. Den här gången har fallet koppling till en makaber speldosa, som det verkar vila en förbannelse över. Speldosan tar oss på en resa i både tid och rum. Bäckström är fortfarande en ”skitstövel” med ett stort gott hjärta, säger Niva Westlin Dahl, Exekutiv producent på TV4/C More.

Kändisadvokaten Tomas Eriksson, tillika Bäckströms fiende och rival i TV-programmet Spaning, hittas mördad i sitt hem under mystiska omständigheter. Bäckström tar sig an det högprofilerade fallet med dubbla känslor. Han njuter av hetluften och strålkastarljuset, men ju mer han gräver sig in i Eriksson hemliga liv, desto mer inser han till sin fasa hur lika dom är. Framgångsrika, giriga, korrupta och ensamma.

Mordplatsen är full av motsägelsefulla spår som öppnar för en myriad av olika händelseförlopp och gärningspersoner och fallet utvecklas till att bli det svåraste Bäckström tagit sig an. Han upptäcker att motivet till mordet tycks kretsa kring en mytomspunnen speldosa i guld föreställande Pinocchio. Den är tillverkad av Fabergé, värd 300 miljoner kronor och dess väg genom seklerna är kantad av ond bråd död. Vilket inte hindrar Bäckström från att i hemlighet själv försöka lägga vantarna på den. Precis som Eriksson tycks ha gjort.

Girigheten leder ut Bäckström på allt farligare vatten i en värld där alla visar sig ljuga värre än Pinocchio själv. Vem kan han lita på när hans eget liv plötsligt står på spel?

Evert Bäckström spelas av Kjell Bergqvist och vid sin sida har han den smarta och tuffa, men allt mer misstänksamma, kollegan Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren). Han får även hjälp av den klurige grannpojken Edvin (Elvis Stegmar). Till denna säsong ansluter bland andra, Malin Crepin, Marcus Vögeli, Peder Falk, Michael Segerström och Adja Krook. Flera av skådespelarna från första säsongen återvänder också, däribland Helen Sjöholm, Pekka Strang, Jens Hultén, Filip Berg, Peshang Rad, Rolf Lydahl, Malgorzata Pieczynska, Anders Mossling och Victoria Dyrstad.

– Vi är givetvis oerhört tacksamma och glada över möjligheten att få fortsätta resan med Bäckström. Det är en härlig utmaning att toppa framgångarna från den första säsongen, och vi lovar att vi har en riktigt stark och underhållande säsong på gång, säger Cecilia Forsberg Becker, producent på Yellowbird.

Bäckström säsong 2 planeras ha premiär på C More och TV4 under våren 2022.

Foto: Daniel Ohlsson/C More/TV4