GALA magasin
You Are Reading
Hela kungafamiljen sluter upp vid prins Julians dop
0
Kungligt

Hela kungafamiljen sluter upp vid prins Julians dop

Prins Julian

Kungen, Drottningen, Kronprinsessan, Prins Daniel, Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia, Prinsessan Madeleine, Christopher O’Neill. Alla kommer de att närvara vid prins Julians dop som äger rum i Drottningholms slottskyrka lördagen den 14 augusti 2021. Vilka kungabarn som kommer att närvara vet vi däremot inte ännu. Men, vid tidigare dop har syskon och kusiner deltagit aktivt under dopakten så det hoppas vi såklart på även denna gång. Dopet av Julian Herbert Folke förrättas av överhovpredikanten, biskop Johan Dalman och pastorn i Kungl. Hovförsamlingen, ordinarie hovpredikant Michael Bjerkhagen. Dopgudstjänsten kommer inte att direktsändas på tv utan sänds i ett sammandrag på SVT klockan 18.15 söndagen den 15 augusti.

– Det har varit planen från början. Det direktsänds inte men filmas för arkiven och för att svenska folket vill se dopet. De andra barnbarnens dop har ju direktsänds, men prins Julians får tv-tittarna se dagen efter i ett sammandrag, berättar Hovets presschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

Som vi skrivit tidigare här på GALA så kommer prinsessan Madeleine och Chris O’Neill och deras barn Leonore, 7, Nicolas, 6, och Adrienne, 3, att vara kvar i Sverige hela sommaren vilket innebär att hela kungafamiljen sluter upp på lillprinsens dop. En kunglig familjetillställning vi ser fram emot att se.

Prins Julian

Prinsparet

Kungaparet

Kronprinsessfamiljen

Prinsessan Madeleine och Chris

Foto: SPA, Kungahuset