GALA magasin
You Are Reading
Härlig stämning mellan drottningen och presidenthustrun
0
Kungligt

Härlig stämning mellan drottningen och presidenthustrun

Drottningen

Det går inte att ta miste på den goda stämningen mellan drottning Silvia och tyska presidenthustrun Elke Büdenbender. Enligt Svensk Damtidning så känner dessutom drottningen och presidenthustrun Elke varandra väl, då de har haft kontakt åtskilliga gånger det senaste året, framför allt i samband med att Tyskland öppnat två nya Barnahus tillsammans med drottningens Childhood, dels i Berlin och dels i drottningens födelsestad Heidelberg.

Under tyska presidentparets besök hittills har det varit fullspäckat schema och många klädbyten och damerna ser ut att trivas mycket gott i varandra sällskap och ha nära till skratt. Igår besökte drottningen och presidenthustrun Silviahemmet på Ekerö, Tyska skolan på Östermalm och Goethe-institutet.

Drottning Silvia

Drottning Silvia

Stiftelsen Silviahemmet grundades av Drottningen 1996 och verkar för att sprida kunskap om demenssjukdom med målet att personer som lever med demens och deras anhöriga ska ges högsta möjliga livskvalitet.

Tyska skolan grundades för över 400 år sedan och är den näst äldsta tyska skolan i världen utanför Tysklands gränser. Skolan erbjuder utbildning från förskola upp till gymnasiet. Under besöket mötte gästerna elever och personal som berättade om hur studierna har genomförts under pandemin, till exempel med digitala verktyg.

Under eftermiddagen åkte Drottningen och fru Büdenbender till Goethe-institutet för att lyssna till ett panelsamtal, arrangerat av Svenska institutet, om språkutbytet mellan Sverige och Tyskland och hur språkstudier kan uppmuntras. Drottningen och fru Büdenbender deltog båda med anföranden.

På kvällen höll presidentparet en mottagning för Kungaparet på Kungliga Musikhögskolan.

Läs mer om tyska statsbesöket här.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA