GALA magasin
You Are Reading
Här är artisterna som uppträder på Victoriakonserten
0
Kungligt

Här är artisterna som uppträder på Victoriakonserten

Kronprinsessfamiljen

Nu är det klart vilka artister som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten 14 juli. Victoriakonserten är en hyllning till Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag och i år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden från Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba, Mando Diao, Smith & Thell, Moonica Mac och Sofia Jannok. Musiken framförs av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen.

Kronprinsessfamiljen
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle, prinsessan Sofia och prins Carl Philip på väg till förra årets konsert på Borgholm.

– Det känns väldigt inspirerande att kunna presentera ett så starkt uppställ av artister i år när vi har äran att välkomna tillbaka såväl kungafamiljen som några hundra personer i publiken. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk konsert, både live och på tv, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.

Victoriakonserten äger rum inför en begränsad publik på Borgholms slott och sänds i SVT1 och SVT Play onsdag 14 juli kl 21:00. Programledare är Yvette Hermundstad och Victoriapriset delas ut till Nils van der Poel.

Benjamin Ingrosso

Om Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso är Sveriges hetaste manlige artist just nu med totalt över 400 miljoner spelningar på alla plattformar. Efter en succéartad medverkan i ”Så mycket bättre” i höstas har Benjamin i år släppt sina två första album på svenska. Nyligen släppte han även låten ”Smile”, som är tillägnad systern Bianca.

Om Sabina Ddumba
Det har gått sex år sedan Grammisprisade Sabina Ddumba slog igenom med singlarna ”Scarred for Life” och ”Effortless” och fyra år sedan det hyllade debutalbumet ”Homeward Bound” landade. Efter flertal uppmärksammade turnéer, spelning på Way Out Wests största scen och medverkan i ”Så mycket bättre” är hon nu aktuell med sitt andra album ”The Forgotten Ones”.

Om Mando Diao
Borlängebandet Mando Diao är ett av Sveriges mest framgångsrika rockband med tio studioalbum och över 1,5 miljoner sålda skivor sedan debuten 2002. I fjol släpptes albumet ”I solnedgången”, som bland annat innehåller tonsättningar av klassiska dikter av Gustaf Fröding, Karin Boye och Nils Ferlin. På Victoriakonserten medverkar originalmedlemmarna Björn Dixgård och Daniel Haglund.

Om Smith & Thell
Mary Jane Smith och Victor Thell, mer kända som Smith & Thell, träffades som tonåringar på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg. Sedan dess har det blivit succé med både egen musik och låtar skrivna åt andra. Den Grammisprisade duon var 2019 en av de mest spelade artisterna på svensk radio och i år släppte de sitt andra album, ”Pixie’s Parasol”.

Om Moonica Mac
Moonica Mac släppte sitt debutalbum ”Stark & Sårbar” 2019 och har sedan dess skapat sig en alldeles egen plats på den svenska musikscenen. Artistnamnet är en kombination av Monica Zetterlund och Fleetwood Mac och kom till när hon skulle försöka förklara sitt sound. I år har hon bland annat släppt singeln ”Det stora röda huset” tillsammans med Benjamin Ingrosso.

Om Sofia Jannok
Sofia Jannok skriver musik på såväl svenska som engelska och samiska. Sofia använder sin musikaliska plattform och sitt konstnärskap för att föra urfolkens talan och hon har nominerats till flera Grammisar, belönats med Ulla Billquiststipendiet, Taube-stipendiet, samt Konstnärsnämndens största stipendium som sträcker sig över tio år.

Foto: Pelle Nilsson/SPA