GALA magasin
You Are Reading
Här är årets alla deltagare i Let´s Dance
0
Film & TV

Här är årets alla deltagare i Let´s Dance

Petra Mede, David Lindgren

Den 19 mars står Petra Mede och David Lindgren redo att lotsa tittarna genom en ny säsong av Let’s Dance som bland annat kommer att bjuda på flera nya dansutmaningar. Här är de tio dansparen som tävlar i Let’s Dance 2022:


Marie Manelmann

Marie Mandelmann, lantbrukare och tv-personlighet känd från Mandelmanns gård på TV4. Marie dansar med Jonathan Näslund.

Aron Anderson

Aron Anderson, äventyrare, Paralympics-idrottare och inspiratör. Känd som den första personen i rullstol att bestiga Kebnekaise. Aron dansar med Jasmine Takács.

Eric Saade

Eric Saade, popsångare och låtskrivare, vann Melodifestivalen 2011 med låten ”Popular” och kom på en andra plats 2021 med ”Every Minute”. Eric dansar med Katja Luján Engelholm.

Mouna

Mouna Esmaeilzadeh, läkare, hjärnforskare, entreprenör känd som doktor Mouna. Medverkar bland annat i realityserien Svenska Powerkvinnor. Mouna dansar med Tobias Wallin.

Lisa Ajax

Lisa Ajax, popsångerska som sextonåring blev den yngsta vinnaren någonsin av Idol 2014. Har medverkat fyra gånger i Melodifestivalen, senast 2022 med låten ”Tror du att jag bryr mig”. Lisa dansar med Tobias Bader.

Filip Dikmen

Filip Dikmen, komiker, influerare och juridikstuderande. Känd bland annat från Big Brother 2021. Filip dansar med Linn Hegdal.

Henrik Fexeus

Henrik Fexeus, författare och mentalist. Just nu aktuell med den första delen av bokserien BOX som han skrivit tillsammans med deckardrottningen Camilla Läckberg. Henrik dansar med Malin Watson.

Cecilia von der Esch (född Forss), skådespelare, författare och influerare. Gjorde filmdebut i ”Masjävlar” och blev guldbaggenominerad för sin roll i ”I rymden finns inga känslor”. Vi känner också igen henne från ICA:s reklamfilmer där hon spelade Cindy. Cecilia dansar med Hugo Gustafsson.

Markus Granseth

Markus Granseth, programledare och tv-producent mest känd för de yngre tittarna bland annat som programledare för Sommarlov, Julkalenderns lucköppning och Bolibompa på SVT. Markus dansar med Cecilia Ehrling Danermark.

Mia Parnevik

Mia Parnevik, tv-personlighet som vi bland annat fått följa i realityserien Parneviks på TV3. Mia är gift med golfproffset Jesper Parnevik och de har fyra barn tillsammans. Mia kommer dansa med Tobias Karlsson.

Let´s Dance vore inget utan dess eminenta jury, bestående av dansproffsen och domarna Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.

Juryns ordförande Tony Irving om årets Let´s Dance:

– Sedan 2006 har jag haft den äran att se hur TV4 och produktionsbolaget Mastiff sätter ihop en otrolig cast med deltagande kändisar. Nästa 200 deltagare har nu varit med om den resan -som är Sveriges största danstävling. Som varje år har vi finslipat produktionen och det blir några nya moment som kommer överraska årets deltagare och förhoppningsvis kommer de att överraska oss. I år har vi otroliga deltagare med olika förutsättningar. Vi kommer vi få se en riktigt tuff, rolig tävling där vi följer samtliga deltagare på sin egen personliga resa för att uppnå målet att ta hem som kända pokalen-glasskon. De som lyssnar kommer gå långt, som som inte lyssnar kommer åka hem fort! Vi ses på dansgolvet!

Foto: Magnus Ragnvid, TV4